Proizvođači mleka blokiraju raskrsnice na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 09:58

Proizvođači mleka blokiraju raskrsnice na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

Proizvodjači mleka nezadovoljni politikom države prema stočarstvu i celoj poljoprivredi, blokiraće danas na šest sati raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je danas za Betu da traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede."Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi poljoprivreda će potpuno propasti", rekao je Palamarević.To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković.Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodilo konkretnim dogovorom zbog čega najavljeni protest nije odložen.Blokada raskrsnica počeće u 10 sati i trajaće do 16 sati.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proizvođači mleka blokiraju raskrsnice ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2023

Proizvođači mleka, nezadovoljni politikom države prema stočarstvu i ostalim granama poljoprivrede, blokirali su jutros raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku i traže ragovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.