Progovorio prijatelj ubijene Ivane: Vratila se u Kragujevac, a onda je njena srednjoškolska ljubav došla po nju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Progovorio prijatelj ubijene Ivane: Vratila se u Kragujevac, a onda je njena srednjoškolska ljubav došla po nju

"Krio sam je na placu"

Ivana Vac (48), koju je zajedno sa sinom Makanijem (13) ubio suprug Mark (48), izvršivši samoubistvo nakon toga, odrasla je u Kragujevcu, a prema priči njenih prijatelja, sa 18 godina želela je da ostane da živi u Srbiji. Ali, onda se jednog dana pojavio Mark, srednjoškolska ljubav i njen budući suprug i odveo je nazad.

Pročitajte i:

- Ivanu i porodicu je otac odveo u Ameriku još dok je bila u osnovnoj školi. Ali, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gubitka posla bio je primoran da se posle nekoliko godina vrati u Kragujevac. Ivana, mlada, lepa i puna života, sa mnogo prijatelja u Los Anđelesu, normalno, htela je da se što pre vrati u SAD. Posle par godina su se i vratili. Ali, kada je napunila 18 godina odlučila je da se vrati u Kragujevac, na veliko protivljenje roditelja - priča jedan od Ivaninih poznanika.

On kaže da je to tada i učinila, i da su se te godine fantastično provodili.

- Sakrili smo je kod mene na placu, gde smo inače pravili svakodnevne žurke. I jednog dana došao je Mark njen budući suprug, inače poreklom Poljak i odveo je u Los Anđeles. Posle toga smo se s vremena na vreme čuli telefonom, a u poslednje vreme dopisivali preko društvenih mreža. Kad god bi došla u Kragujevac, videli bismo se na piću, ali ništa više, jer nije mogla dugo da ostaje zbog svojih obaveza u Americi. Prošle godine mi je rekla da se razvela od Marka! Ne mogu da verujem da se dogodila ova užasna tragedija - kaže ovaj Kragujevčanin.

Policija je 13. jula u porodičnoj kući Vacovih, u mestu Redondo Bič u Kaliforniji, pronašla troje mrtvih. Fatalne metke ispalio je američki naučnik, Mark Vac (48) koji je nakon ubistva supruge i sina, izvršio samoubistvo. Prema priči komšija, Mark je imao probleme sa leđima i bio je konstantno u bolovima, koji su bili posledica saobraćajne nezgode.

- Bio je očajan zbog toga. Iako je koristio lekove protiv bolova, Marku su lekari rekli da ne mogu ništa da učine za njega - ispričao je njihov prvi komšija.

Prema pisanju američkih medija, Ivana je svom suprugu Marku zahtevala da poseti terapeutra za depresiju, što on nije učinio.

Pustili u vazduh 22 balona

Ivanin sin Makani je trenirao fudbal u "LA Galaksiju", zbog čega je Ivana svoje slobodno vreme posvetila i klubu. Treneri i dečaci koji su sa njenim sinom trenirali oprostili su se od svojih prijatelja, tako što su se okupili na fudbalskom terenu i u znak sećanja na Ivanu i Makanija, poslali u nebo po 22 balona.

Both mother and son, Ivana and Makani Waz, were remembered Friday for their bright smiles and loving spirits. pic.twitter.com/8DeA6QJXFH

— David Rosenfeld (@RosenfeldReport) July 14, 2018

To je bio Makanijev fudbalski broj, a njegovi prijatelji su takođe želeli da odaju poštu njegovoj majci. Ivana je radila preko deset godina u kompaniji "Mattel", kao stručnjak za upravljanje proizvodima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.