Prodavali 103 kilograma eksploziva

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavali 103 kilograma eksploziva

KRAGUJEVAC - U policijskoj zasedi na naplatnoj rampi kod Batočine presečen je lanac krijumčarenja eksploziva, a zaplenjena su 103 kilograma, najverovatnije industrijskog eksploziva, kao i 300 elektronskih detonirajućih kapisli. Eksploziv i kapisle ukradeni su iz magacina rudnika Resavica u Krepoljinu, a uhapšeni su braća Slađan (33) i Senad P. (31), kao i Miodrag Š. (41), svi sa područja opštine Žagubica. Njima je određen >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << policijski pritvor, nakon čega će biti privedeni istražnom sudiji. Eksploziv je pronađen u putničkom vozilu „mazda“ požarevačkih registarskih oznaka. - Dvojica uhapšenih zaposleni su u rudniku Resavica, a eksploziv je iznet iz magacina rudnika - kaže Ivan Đorović, načelnik Policijske uprave u Kragujevcu. U policiji kažu da su krađe, odnosno šverc eksploziva otkrili nakon višemesečnog operativnog rada, a istraga je usmerena na to kakve namere stoje iza krađe eksploziva. Imaju informacije da su se uhapšeni i ranije bavili švercom eksploziva, ali u znatno manjim količinama, kao i da je pretprošle noći u Batočini najverovatnije trebalo da se obavi primopredaja. Zasad se, međutim, ne zna kome je eksploziv bio namenjen i u koje svrhe. Eksploziv je bio upakovan u džakove, torbe i smešten u gepek, kao i na zadnje sedište automobila. To vozilo, puno eksploziva, operativci kragujevačke policije sačekali su na naplatnoj rampi kod Batočine, pošto su prethodno zaustavili drugo vozilo koje je imalo ulogu „čistača“, odnosno da ljude u „mazdi“ obaveštava o policijskim patrolama na koje naiđe na putu. - Tim vozilom upravljao je Senad P. On je uz dogovorenu novčanu naknadu od sto evra bio prethodnica „mazdi“ u kojoj su bili Slađan P. i Miodrag Š. - navode u istrazi. U policiji kažu da intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti oko trgovine eksplozivom. Pretpostavlja se da je u svemu učestvovalo još nekoliko osoba, kao pomagači i kupci. VREDNOST 30.000 EVRA Uzorci zaplenjenog eksploziva i detonatora poslati su na veštačenje, kako bi se utvrdila vrsta i kvalitet. Najverovatnije je reč o industrijskom eksplozivu. Procene su da je vrednost zaplenjenog eksploziva oko 30.000 evra, a ukradena količina dovoljna je za mesečni rad u rudniku.
Pogledaj vesti o: Mazda

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Imali dinamita dovoljno da sruše čak 100 mostova!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2013, 08:40

Miodrag Š. (41) i braća Slađan (33) i Senad P. (31) uhapšeni sa razornim tovarom na naplatnoj rampi kod Batočine. I ranije kralirali eksploziv iz magacina rudnika Resavica..KRAGUJEVAC - Pakleni biznis!..Miodrag Š. (41) i braća Slađan (33) i Senad P. (31) iz Žagubice otkriveni su prilikom pokušaja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.