Priznanje Lider reformi uručeno gradu Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Apr.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Lider reformi uručeno gradu Kragujevcu

Kragujevac je jedan od gradova koji je za deceniju podrške ekonomskom razvoju Srbije kroz članstvo u NALED - u dobio priznanje Lider reformi. U ime grada Kragujevca priznanje je primio Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika.

Kragujevac kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, koji je svojevremeno među prvima u Srbiji 2008. godine dobio sertifikat Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, sada je pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << sličnim procesom odnosno u postupku regionalne sertifikacije. Kompletan proces, rekao je Momčilović, kako se očekuje biće završen sredinom godine, kada bi Kragujevac trebalo da dobije regionalni setrifikat kao grad sa povoljnom poslovnom klimom, i to na period od dve godine. To će nam omogućiti da se nađemo u društvu najboljih opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.  Intenzivno, u skladu sa dobijenim smernicima, radimo na kreiranju dobre poslovne klime i uvođenju priznatih standarda efikasne i transparentne lokalne administracije.

Priznanje Lider reformi dodeljena su kompanijama CRH, Deloitte, ITM, Microsoft, Nimax i Telekom Srbija, gradovima Čačku, Loznici, Pirotu i Vršcu, opštinama Bor i Inđija i organizaciji Smart kolektiv, koje su od prvog dana u članstvu NALED-a.

Priznanje “Strela“ uručeno je narodnom poslaniku Arpadu Fremondu, koji je u saradnji s NALED-om radio na razmeni primera dobre prakse s Hrvatskom i Mađarskom u uvođenju vaučera za sezonske radnike i osnaživanju Uprave za agrarna plaćanja, kao i ambasadorki Australije Džuliji Fini koja je pomogla NALED-u i Etno mreži u očuvanju kulturne baštine Srbije i tradicionalnih rukotvorina poput pirotskog i staparskog ćilima.

Dodeli priznanja prethodila je Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj na kojoj su izabrani novi Upravni i Nadzorni odbor koji će u naredne četiri godine predvoditi NALED i inicijative za unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti Srbije. Reformski prioriteti NALED - a u narednom periodu biće suzbijanje sive ekonomije, reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskalnih nameta, smanjenje birokratije, unapređenje uslova poslovanja na lokalu i razvoj e-uprave.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.