Prijem za španskog hirurga prof. dr Cesara Hernandeza

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Apr.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za španskog hirurga prof. dr Cesara Hernandeza

U Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za prof. dr Cesara Hernandeza iz Univerzitetske klinike u Mursiji, koji je besplatno operisao četiri pacijenta sa urođenim deformitetom kučmenog stuba Kilinike za ortopediju i traumatologiju, a u saradnji sa mladim lekarima ortopedima dr Srđanom Vlajovićem i dr Ivanom Stojadinovićem.

Zahvaljujući se Hernandezu na tom izuzetno humanom činu, Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada je naglasio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Kragujevac univerzitetski i zdravstveni centar centralne Srbije i da će nastavak saradnje biti od izuzetnog značaja, jer Kliničkom centru gravitira čak dva miliona stanovnika. Kragujevac je sada, posle Beograda drugi grad u Srbiji gde je izvedena takva vrsta hirurškog zahvata, istakao je Petrašinović.

Prema rečima Biljane Ilić - Stošić načelnice Šumadijskog upravnog okruga, koja se takođe zahvalila Hernandezu, takav humani gest je nešto što se ne zaboravlja.

Izražavajući zadovoljstvo što Hernandez svoje znanje deli sa lekarima Kliničkog centra Kragujevac, Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika je izrazio nadu da će naš sistem ortopedije uskoro biti mnogo bolji. Grad Kragujevac će podržati svaki vid treninga i usavršavanja naših zdravstvenih radnika kako bi kvalitet usluga koje se ovde pružaju bio unapređen.

Klinički centar u Kragujevcu poseduje veoma dobre hirurge koji su korektno edukovani, istakao je prof. dr Cesar Hernandez. Veoma sam voljan da u budućnosti pomognem u daljem usavršavanju i siguran sam da će vaš kadar napredovati. Hernandez se zahvalio svim kolegama sa kojima je tokom dva dana sarađivao i pohvalio podršku koju imaju od strane Grada za svoje usavršavanje.

Lokalna samouprava je obezbedila ugradni materijal za operacije kičme, dok je kompanija “Medcomtech“ omogućila da prof. dr Hernandez dođe kako bi obavio operacije i besplatno obučio naše lekare. Reč je o operacijama koje su u svetu izuzetno skupe ali i osetljive jer je u pitanju kučmeni stub, naglasila je Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Grad Kragujevac je projektno podržao ovaj transfer znanja i uvođenje novih inovativnih tehnologija u okviru Srpsko lekarskog društva - ogranka za ortopediju.

Inače, plan je da kragujevački Klinički centar nastavi saradnju sa prof. Hernandezom, koji će ovde kvartalno gostovati, jer je cilj da se uvođenjem najsavremenije hirurgije kičmenog stuba u kragujevačkom Kliničkom centru uskoro otvori Spinalni centar.

Prijemu su prisustvovali direktor Kliničkog centra prof dr Predrag Sazdanović i mladi lekari ortopedi dr Srđan Vlajović i dr Ivan Stojadinović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Prijem za Nikolu Milojevića, laureata nagrade “Branislav Nušić“

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Apr.2017

Za Nikolu Milojevića, dobitnika nagrade “Branilav Nušić“ za najbolji dramski tekst u 2016. godini  koju dodeljuje Udruženje dramskih pisaca Srbije, organizovan je svečani prijem u zgradi Grada. Prijem za Milojevića, koji je inače član ansambla Knjaževsko - srpskog teatra, organizovali su...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.