Poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu donirala 1.300 kilograma krompira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 16:24

Poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu donirala 1.300 kilograma krompira

Poljoprivredno veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu donirala je 1.300 kilograma krompira Crvenom krstu u Kragujevcu. Krompir je stigao sa školske ekonomije na kojoj učenici vredno rade nakon prepodnevne nastave, a sve proizvode koriste i đaci koji žive u domu ove srednje škole.

Svih 195 učenika Poljoprivredno veterinarske škole u Rekovcu učestvuje u radu na velikoj školskoj ekonomiji gde proizvode namirnice potrebne kako za sam dom u okviru njihove škole tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i za tržište. Pored toga zaposleni i đaci deo hrane doniraju i u humanitarne svrhe.

"Uvek Poljoprivredno veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu sarađuje sa Crvenim krstom, kako u Rekovcu tako i u okolini. Dva puta godišnje pravimo i akciju dobrovoljnog davanja krvi, a ovo je samo nastavak naše saradnje sa Crvenim krstom. U Rekovcu nisu mogli da prihvate ovoliku količinu krompira koju daruju učenici, odnosno naša učenička zadruga. To je preko 1.300 kilograma krompira i to nam je ispalo višak u našoj proizvodnji, ostavili smo tri i po hiljade kilograma za naše potrebe, za dom učenika, a nešto smo prodali", objašnjava Ljubiša Stevanović, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu.

"Ovaj krompir je poseban, pravljen je i sađen, okopavan, u vreme kada učenici imaju slobodno vreme i mogu samo da zamislim kako su se oni družili, kako su radili, gledali kako niče, kako su ga pripremali i evo spakovali u džakove koji će obradovati ljude kojima to mnogo znači, a mi smo inače narod koji voli krompir i umemo sve da pravimo od krompira. Ja sam srećna u ime onih koji će dobiti taj krompir", kaže Nevenka Bogdanović, direktorka Crvenog krsta Kragujevac.

Na ovu donaciju posebno su ponosni učenici bez kojih ne bi ni postojala školska ekonomija na kojoj se proizvodi sve od ratarskih kultura, preko voća i povrća do mleka.

"Rad na školskoj ekonomiji je izuzetno zanimljiv jer sve radimo timski i svi radimo jednako, sadimo, beremo i sve što je potrebno. Dobro je što sve to ide za potrebe doma, tržište kao i sada u dobrotvorne svrhe", smatra Kristina Stoilović, učenica četvrte godine veterine.

"Uz obaveze koje idu uz veterinu mi učestvujemo i pomažemo poljoprivrednicima da sade, da kopaju i da beru i sve poslove obavljamo. Lep je osećaj to što doniramo i ja mislim da to tako treba da svako ko nema dobije donaciju", dodaje Jovan Paunović, učenik četvrte godine veterine.

Crveni krst u Kragujevcu ima oko 870 korisnika. Krompir će dobiti oko 350 porodica dok će ostatak otići na pripremu hrane u Narodnoj kuhinji koja sprema obroke za najugroženije 6 dana u nedelji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Učenici iz Rekovca donirali Crvenom krstu krompir koji su sami uzgajali

Izvor: Danas, 09.Dec.2022, 13:53

Poljoprivredno veterinarska škola iz Rekovca donirala je Crvenom krstu Kragujevac 1.300 kilograma krompira iz svoje proizvodnje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.