Policija zaplenila 10.000 paklica cigareta u Kraljevu i Kragujevcu

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zaplenila 10.000 paklica cigareta u Kraljevu i Kragujevcu

Efikasnom radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u dve odvojene akcije, tokom noći, u Kraljevu i Kragujevcu, zaplenjeno je 10.000 paklica cigareta i uhapšen osumnjičeni da je zloupotrebom službenog položaja u Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca osobe koje nisu ispunjavale uslove upisao u matične knjige.

Policija je oko ponoći na državnom putu u Kamenici kod Kraljeva, prilikom kontrole „folskvagen pasata“, stranih registarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oznaka, kojim je upravljao muškarac iz Raške, pronašla 20 paketa sa 10 000 paklica cigareta marke „marbl“, bez akciznih markica Republike Srbije i prateće dokumentacije.

Protiv vozača, osumnjičenoga da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina, po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Kraljevu, biće podneta krivična prijava.

Cigarete i vozilo su uz potvrdu privremeno oduzeli pripadnici Poreske uprave.

U drugoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su N. M. (34) službenika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Postoje osnovi sumnje da je N. M., početkom 2015. godine, četiri osobe koje nisu ispunjavale zakonske uslove (bez dokaza o mestu rođenja), upisao u matične knjige za opštinu Kragujevac, pod delovodnim brojevima pod kojima su već bila upisana druga lica.

Nakon nezakonitog upisa, navedene osobe podigle su dokumenta (izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu) koja su predale radi izdavanja putne isprave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen matičar zbog falsifikovanja

Izvor: Blic, 14.Avg.2015

Kragujevačka policija je uhapsila N. M. (34) službenika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove grada Kragujevca, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao službene isprave...Sumnja se da je N. M., početkom 2015. godine, četiri osobe koje nisu ispunjavale zakonske uslove...

Nastavak na Blic...

Velika zaplena cigareta bez akciza

Izvor: RTS, 14.Avg.2015

Poreska policija i MUP Srbije oduzeli su u Kragujevcu samo od jedne osobe 10.000 paklica cigareta bez akciznih markica, a protiv te osobe će biti podneta krivična prijava, saopštila je Poreska uprava Srbije. . Osumnjičeni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.