Oglašena prodaja RTK

Izvor: Šumadija Press, 30.Jun.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglašena prodaja RTK

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je u dnevnom listu Politika javni poziv za privatizaciju 38 medija u Srbiji, među kojima je i Radio-televizija Kragujevac.

Pored RTK, na prodaju je ponuđeno još 37 medija: Radio Požarevac, Radio-televizija Kruševac, Radio Raška, Ivanjički radio, Radio Subotica, Radio i televizija Bačka Palanka, Javno preduzeće za informisanje Šumadija iz Aranđelovca, Radio-televizija Šabac, RTV Pruga iz Lajkovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Niška televizija, Reč radnika iz Aleksinca, Radio Medveđa, Radio-televizija Pančevo, Javno radiodifuzno i TV preduzeće Petrovac na Mlavi, Informativni centar Bački Petrovac, Informativni pres centar opštine Vladičin Han, Televizija Blace, Radio Valjevo, Radio Sečanj, Javno informativno preduzeće Novi put iz Jagodine, BC info iz Bele Crkve, Radio Bačka, Radio-televizija Brus, Radio i televizija Trstenik, gradski informativni centar Apolo iz Novog Sada, Radio-televizija Indija, Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar, novosadski Dnevnik, Televizija Požega i Radio-televizija Caribrod-Dimitrovgrad, Radio Požega, TV Ljig, Centar za informisanje Kneževac, Radio Šid, Radio-televizija Stara Pazova i Radio Pirot.elu.

Izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima koje je juče usvojila Skupština Srbije, novi krajnji rok za privatizaciju medija biće 31. oktobar 2015.godine. Izmenama zakona zabranjuje se finansiranje medija iz javnih prihoda, i to za one medije za koje do 1. jula ne bude objavljen javni poziv za prodaju kapitala.

Finansiranje medija za koje se do kraja juna objavi javni poziv za prodaju, a među koje spada i RTK, biće obustavljeno posle 31. oktobra ako njihov kapital do tada ne bude prodat, precizirano je predloženim izmenama.

Ti mediji će se do kraja oktobra finansirati na osnovu projektnog sufinansiranja.

Ukoliko javni poziv za prodaju kapitala medija ne bude upućen do 1. jula 2015. godine, predviđeno je da se postupak privatizacije obustavlja, a nastavlja se postupak privatizacije podelom akcija zaposlenima bez naknade. Vlada će doneti akt kojim će bliže urediti postupak privatizacije podelom akcija zaposlenima bez naknade.

Na izmene Zakona o javnom informisanju i medijima podneto je 35 amandmana. Vlada Srbije i Odbor za kulturu i informisanje nisu prihvatili nijedan amandman, dok je u raspravi ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac prihvatio jedan tehnički amandman SDS.

Po zakonu iz 2003.godine, privatizacija medija je trebalo da bude završena do 2007. Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je rekao da je u Srbiji ukupno 1.447 javnih glasila, od čega 110 televizijskih stanica, a 350 radio stanica i da se mora realno sagledati koliko je naše tržište i koliki broj medija u ekonomskom smislu može da izdrži.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac,   Raška,   Subotica

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Radio Leskovac ide u likvidaciju, Radio Medveđa na prodaju!

Izvor: juGmedia, 30.Jun.2015

LESKOVAC – Agencija za privatizaciju odustala je od prodaje Radio Leskovca zbog višestruko većeg gubitka od vrednosti kapitala, što praktično znači da će ova najstarija medijska kuća na jugu Srbiji otići u likvidaciju i biti brisana iz regsitra medija...Procena kapitala vršena je krajem 2014....

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.