Radio Leskovac ide u likvidaciju, Radio Medveđa na prodaju!

Izvor: juGmedia, 30.Jun.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio Leskovac ide u likvidaciju, Radio Medveđa na prodaju!

LESKOVAC – Agencija za privatizaciju odustala je od prodaje Radio Leskovca zbog višestruko većeg gubitka od vrednosti kapitala, što praktično znači da će ova najstarija medijska kuća na jugu Srbiji otići u likvidaciju i biti brisana iz regsitra medija.

Procena kapitala vršena je krajem 2014. godine.

Među 38 medija u državnom vlasništvu u Srbiji, čija je prodaja danas objavljena u listu Politika i na sajtu Agencije za privatizaciju, nije se našao Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovac jer nije uspeo da dostigne početnu cenu zbog negativnog kapitala.

Vršilac dužnosti direktora Bratislav Ilić nije mogao da komentariše ovu odluku jer još nije zvanično obavešten o njoj, ali je naglasio da je od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike uspeo da obezbedi otpremnine za 19 od 30 zaposlenih, koliko se prethodno izjasnilo za odlazak iz radija.

Ipak, konačna odluka o sudbini Radio Leskovca u rukama je lokalne vlasti, budući da postoji mogućnost prenamene delatnosti ovog javnog preduzeća.

Od 1. jula zabranjeno je, inače, finansiranje iz javnih prihoda medija za koji nije objavljen javni poziv za prodaju kapitala.

Sada je već izvesno da Radio Medveđa neće doživeti istu sudbinu jer je Agencija za privatizaciju danas objavila poziv za prodaju kapitala ove medijske kuće po početnoj ceni od 2. 823 evra.

(Kraj)mia

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Gasi se Radio Leskovac

Izvor: OkRadio.rs, 30.Jun.2015

Agencija za privatizaciju odustala je od prodaje Radio Leskovca jer ta kuća nije mogla da dostigne početnu cenu zbog negativnog kapitala.   To znači da će najstarija medijska kuća na jugu Srbije otići u likvidaciju i biti izbrisana iz registra medija.   Vršilac dužnosti direktora Bratislav...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.