Neoverene zdravstvene knjižice ima do 100.000 radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neoverene zdravstvene knjižice ima do 100.000 radnika

KRAGUJEVAC -

U Srbiji, prema procenama sindikata, zdravstvene knjižice nisu overene čak do 100.000 radnika i odlukom Vlade Srbije tim radnicima je omogućeno da mogu da ih overe, rekao je danas u Kragujevcu ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

"Radnici ne mogu da budu kolateralna šteta nesavesnih poslodavaca, koji ne uplaćuju poreze i doprinose, a između ostalog i za zdravstveno osiguranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog čega je vlada Srbije odlučila da tim radnicima omogući da narednih šest meseci imaju overene zdravstvene knjižice", rekao je Ljajić novinarima.

Naglašavajući da će taj zaključak Vlade Srbije biti realizovan preko Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, Ljajić je rekao da će "odluka biti produžena i posle tih šest meseci, ukoliko se ne nađe neko drugo rešenje za te radnike".
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.