Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 20:52

Ne ide bez Mirića: Težak poraz Radničkog u Gornjem Milanovcu, uteha Burmazov prvenac

Posle dva vezana trijumfa, ekipa iz Kragujevca poražena u komšiluku, sjajna partija mladog Nikole Furtule, koji je sa dva gola u finišu rešio pitanje pobednika

Uzdigao se Radnički posle serije poraza, ostavio odličan utisak protiv Partizana uprkos porazu, a onda nanizao dve pobede protiv Voždovca i Novog Pazara i poneo titulu najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg toka sezone u Superligi. Ipak, ostao je u finišu susreta protiv Pazara bez najboljeg strelca i kapitena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marka Mirića, pritom je trener Vladimir Radenković promešao karte (ostavio na klupi Nemanju Tomića i Stevana Kovačevića) i to mu se obilo o glavu. Metalac je upisao više nego ubedljiv trijumf (4:1), ali Kragujevčane nesumnjivo još više brine veoma loše izdanje na terenu.

Bio je Radnički u podređenom položaju tokom većeg dela susreta. Pokušavao iz kontri da ugrozi protivnika. Ipak, nije zadnja linija bila dovoljno utegnuta, dok na drugom kraju terena bez udarne igle Mirića nije bilo adekvatne realizacije. Odoleli su gosti u prvom poluvremenu, ali su se u nastavku ipak slomili pred napadima večeras odlične ekipe iz Gornjeg Milanovca.

Poveo je Metalac u 12. minutu i krunisao startu inicijativu preko Damjana Krajišnika. Ipak, samo sedam minuta trebalo je ekipi iz grada na Lepenici da uzvrati. Sjajan šut talentovanog Borisava Burmaza, iz nezgodnog ugla je uspeo da nacrta jedinu putanju koja je mogla da se završi u mreži rivala. Tukao je po zemlji, a lopta je od stative otišla u gol rivala za izjednačenje. Prvenac bivšeg napadača Crvene zvezde u dresu tima iz Kragujevca.

U nastavku se igralo pred golom Radničkog. Metalac je pretio, odlično su igrali Filip Stuparević i Jovan Vlalukin, ali je mladi golman gostiju Stojan Leković uspeo da ostane nesavladan. Držao se i po povratku sa pauze, sve do 70. minuta. Centaršut Filipa Antonijevića, posle kojeg jedan od defanzivaca Radničkog u pokušaju da interveniše šalje loptu u sopstvenu mrežu.

Pokušao je trener Kragujevčana Radenković izmenama da ulije novu energiju ekipi, poslao je na teren Nemanju Tomića, mladog Đorđa Jovanovića i iskusnog Stevana Kovačevića, ali nije bilo rezultata. Metalac je za dva minuta otklonio sve dileme i došao do ubedljivog trijumfa. Mladi Nikola Furtula je iskoristio dve smušene reakcije protivničke odbrane, prvo u drugom minutu nadoknade stavio tačku, a onda u poslednjim sekundama iskoristio potpunu predjau rivala i zadao mu bolan udarac.

SUPERLIGA SRBIJE - 11. kolo

Subota

TSC – Vojvodina 1:0 (0:0)

/Rajković 49/

Kolubara - Radnički 2:3 (1:1)

/Andrić 41, Filipović 60 - Mitrović 29 i 50, Vujadinović 77/

Nedelja

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4 (0:3)

/Dragović 3, Katai 14, Sanogo 20, Dioni 68 pen/

Metalac - Radnički Kragujevac 4:1 (1:1)

20.15: (1,15) Partizan (7,75) Spartak (18,0)

Ponedeljak

16.00: (1,95) Voždovac (3,40) Mladost (4,10)

18.00: (3,05) Proleter (3,25) Napredak (2,40)

20.00: (1,50) Čukarički (4,10) Radnik (7,00)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.