Nastavlja se trka za prvo mesto između Vodojaže i Srbije

Izvor: KGsport.info, 29.Apr.2018, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se trka za prvo mesto između Vodojaže i Srbije

Ekipa Vodojaže je u drugom poluvremenu postigla četiri gola,osvojila bodove i zadržala prvo mesto

Danas su odigrane utakmice 26. kola Prve gradske lige Kragujevca. Dve ekipe iz vrha tabele su zabeležile pobede, pa je njihov redosled ostao nepromenjen. Vodojaža je pobedila Mladost iz Pajazitova sa 4:3, a Srbija u Ilićevu ekipu Ćave sa 4:1.
Mnogo teži posao imali su Grošničani pred svojim navijačima. Gosti iz Pajazitova bili su bolji u prvom poluvremenu i >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << iznenadili Vodojažu vođstvom od 2:0. Posle odmora došlo je do preokreta. Vodojaža je postigla četiri pogotka, zabeležila 22. pobedu u sezoni i zadržala vodeći poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Srbiju.
U Ilićevu domaćin je rutinski i bez velikih teškoća savladao „fenjeraša“ Ćavu sa 4:1, koja vodi veliku borbu sa Kolonijom za očuvanje mesta u Prvoj gradskoj ligi. Predsednik Srbije Saša Furtula, na osnovu nekih njegovih saznanja, sumnja da je u Grošnici na poluvremenu bilo „dogovora“ oko konačnog rezultata, što je moglo da utiče i na redosled na tabeli.
Gosti su zabeležili dve pobede u današnjem kolu. Ekipa Šumadija 1934 iz Drače iznenadila je Drenovčane i savladala Borca sa 3:0, a Korićani su osvojili bodove u duelu sa Kolonijom pobedom od 3:1. Trećeplasirana Budućnost iz Resnika uzela je bod u Kutlovu igrajući 2:2 sa istoimenom ekipom.
U ostalim susretima 6. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Partizan – Jadran 4:2, Sloga (D) – Jedinstvo 3:1, Erdoglija 1931 – Sloboda (G) 3:2, Šumadinac – Zastava 2:1.
U vođstvu je Vodojaža sa 67 bodova, a drugoplasirana Srbija ima 65 bodova.
U Drugoj gradskoj ligi odigrana su četiri susreta 16. kola. Vodeća Pobeda iz Beloševca poražena u gostima od Košutnjaka sa 2:3, što je iskoristio 21. oktobar i pobedom od 4:0 u duelu sa Maršićem vratio se na vodeću poziciju. Bagremar je savladao Vinograde DB 5:4, a Seljak je u Cvetojevcu odigrao nerešeno 3:3 sa Divostinom. U ovom kolu bili su slobodni Žeželj iz Donje Sabante i Bratstvo iz Erdeča.
U 14. kolu Treće gradske lige danas su odigrana dva susreta. Vodeća Dobrača je deklasirana u Lužnicama od Sloge sa 6:1, a Bukorovac je pobedio ekipu Kremenca iz Rogojevca sa 2:1. I pored poraza Dobrača je zadržala prvo mesto, ali sada ima samo dva boda prednosti u odnosu na Lužničane.
U sredu se igraju utakmice vanrednog 27. kola Prve gradske lige. Vodojaža gostuje na Bubnju i sastaje se sa Zastavom, a Srbija je gost Šumadiji 1934. U ostalim susretima sastaju se: Kolonija – Partizan (C), Korićani – Kutlovo, Budućnost – Šumadinac KG, Mladost (P) – Borac (D), Ćava – Erdoglija 1931, Sloboda (G) – Sloga (D), Jedinstvo – Jadran.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

SRPSKA LIGA ISTOK Radan bolji od Trstenika PPT

Izvor: juGmedia, 30.Apr.2018, 10:07

U utakmici 23. kola Srpske lige „Istok“ odigranoj u Lebanu, domaći Radan ubedljivo je savladao ekipu Trstenika PPT, jednog od direktnih rivala za opstanak u ligi...Svi golovi postignuti su u poslednjih 20 minuta utakmice a golove su postigli Smiljković u 70. minutu iz opravdano dosuđenog kaznenog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.