Izvor: S media, 23.Apr.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Založićemo se za osobe sa invaliditetom (VIDEO)

Lider Nove Srbije Velimir Ilić potpisao je danas Protokol o saradnji sa predsednicom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Ivankom Jovanović.

Ilić je na konferenciji za novinare u Gradskom odboru NS rekao da država nekada "malo namerno, malo nenamerno i nemarno" zaboravi na osobe sa invaliditetom i da to ne sme više da se dešava.

Dinkić: Mladenovac kao Kragujevac (VIDEO)

Nikolić: Vodićemo politiku Miloša Obrenovića
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Palma: Uvešćemo Srbiju u Ligu šampiona (VIDEO)

Zato će, kako je istakao, kada NS ponovo bude bila u vlasti, apelovati na parlament i buduću vladu da se posveti rešavanju problema osoba sa invaliditetom.



Ilić je rekao da svakome može u deliću sekunde da se desi da ostane invalid i da je zbog toga veoma važno baviti se rešavanjem problema osoba sa invaliditetom.

"Uradićemo maksimalno sve da ovim osobama bude bolje, da dobiju radna mesta, da mogu pristojno da žive i da se leče, imaju dodatne uslove...Promenićemo određene zakone i omogućiti da se određeni objekti prilagode osobama sa invaliditetom", istakao je Ilić.

Predsednica Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Ivanka Jovanović istakla je da su osobe sa invaliditetom veoma zainteresovane za predstojeće izbore.

"Očekujemo da ćemo kroz vrstu partnerstva sa narodnim poslanicima i sa predstavnicima izvršne vlasti na svim nivoima doprineti unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, izmeni novih propisa i donošenju određenih zakona, a koji treba da dovedu do veće uključenosti, smanjenja diskriminacije i do potpune ravnopravnosti osoba sa invaliditetom", rekla je Jovanović.

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom pozvala je sve parlamentarne liste da sa njom potpišu protokol, a osim NS, do sada su ga potpisali DS, SPS, LSV.

(Tanjug, foto: Video capture Infobiro)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.