MEDICINSKI FAKULTET U KRAGUJEVCU O DOKTORATU REKTOROVOG SINA: Svuda se tako upisuju doktorske studije!

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDICINSKI FAKULTET U KRAGUJEVCU O DOKTORATU REKTOROVOG SINA: Svuda se tako upisuju doktorske studije!

Slučaj doktorata Aleksandra Arsenijevića, sina prof. dr Nebojše Arsenijevića, ponovo u rukama prosvetne inspekcije SLUČAJ doktorata Aleksandra Arsenijevića, sina prof. dr Nebojše Arsenijevića, rektora Univerziteta u Kragujevcu, ponovo je u rukama prosvetne inspekcije, koja će još jednom odlučivati o njegovoj validnosti. Medicinski fakultet poslao je odgovor prosvetnoj inspekciji na njihove primedbe o radu i nalazu da doktorat nije važeći, a sa njim ni izbor u zvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << docenta dr Aleksadra Arsenijevića. U Ministarstvu prosvete kažu da su odgovor dobili, i da će inspekcija u zakonskom roku od 30 dana odgovoriti na njih.PROČITAJTE JOŠ - Krivična prijava protiv rektora Univerziteta u Kragujevcu U inspekcijskom izveštaju navedeno je da je rok za upis na doktorske studije istekao pre nego što je Aleksandar Arsenijević diplomirao. Na fakultetu objašnjavaju da je pomenuti student molbu za upis na doktorske pisao 11. 10, u predviđenom roku. Diplomirao je 31. 10. 2012. godine, 2. 11. dekan prof. dr Predrag Čanović mu je odobrio upis, a tri dana kasnije se upisao. U odgovoru inspekciji dostavili su, između ostalog, dokaze da je rektorov sin diplomirao sa prosečnom ocenom 9,65, a potom se upisao na doktorske studije.PROČITAJTE JOŠ - Kragujevački rektor ne da ostavku, optužuje kolege i ministarku - Uobičajena je praksa da se studenti upisuju na doktorske studije i nakon isteka formalnog roka, a do popunjavanja kvota - kaže jedan od profesora sa Medicinskog fakulteta. - Osim pomenutog studenta, svake godine se posle roka upisuju u drugi studenti i ne samo na našem fakultetu, nego verovatno na svim fakultetima svih državnih i privatnih fakulteta u Srbiji. Ali nikome drugom nije zbog toga osporena diploma i naučno zvanje. Svi ti studenti budu upisani pre nego što počne nastava na doktorskim studijama. Veća je šteta da ti mladi ljudi propuste celu godinu zbog toga što im je poslednji ispit na osnovnim studijama zakazan za, recimo, kraj oktobra. PRIMEDBE INSPEKTORA DOKTORAT rektorovog sina nije bila jedina zamerka navedena u izveštaju republičkih prosvetnih inspektora. Jedna od primedaba bila je da je pri izboru u zvanja, jula 2015. godine, prvo sastavljena komisija umesto da prvo bude objavljen konkurs za izbor, drugi da je komisija probila rok za dostavljanje izveštaja o kandidatima i, između ostalog, da u oglasu za izbor u zvanja 2016. godine nije naveden rok za predaju dokumentacije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U KANCELARIJI SEKRETARICE RADI "SECKALICA" Bahati rektor stoji iza 42 SPORNA DOKTORATA i upravo UNIŠTAVA SVE DOKAZE

Izvor: Blic, 24.Feb.2018

Inspekcija Ministarstva prosvete, istražujući nezakonit doktorat sina rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića, otkrila je na Medicinskom fakultetu da su samo u jednoj godini bila još najmanje 42 sumnjiva upisa na doktorske studije...Ovaj šokantan podatak nije jedino otkriće nadležnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.