Lider ne prašta

Izvor: KGsport.info, 25.Sep.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider ne prašta

Snažan otpor lideru: Fudbaleri Šumadije 1903 sa trenerom Stakićem (Foto: M. Jovičić)

U utakmici 7. kola Srpske lige Zapad, fudbaleri Šumadije 1903 poraženi su na gostovanju u Požegi od domaće Sloge rezultatom 0:2 (0:2). Iako značajno oslabljeni, Kragujevčani su pružili žestok otpor lideru, naročito u prvom delu susreta kada su mogli i do vođstva, ali je na kraju domaćin očekivano uknjižio sva tri boda na svoj konto.
Već na samom startu utakmice srpskoligaš >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa Bubnja pokazao je da neće biti lak plen za ekipu Sloge, koja je sjajno započela ovu sezonu.
Igrao se šesti minut kada je Pantić testirao domaćeg čuvara mreže Nikolića, koji je krajnjim naporom uspeo da skrene loptu u korner. Uzvratio je Božić na suprotnoj strani, ali je njegov udarac završio nebu pod oblake.
A onda u 38. minutu, Šumadinci propuštaju šansu utakmice. Nakon centaršuta sa desne strane Đurović je tukao iz prve sa nekih 6-7 metara, Nikolić je već bio savladan, ali je lopta pogodila stativu i umesto u gol odbila se natrag u polje.
Filip Đurović je propustio najbolju priliku za Šumadiju na gostovanju u Požegi
(Foto: M. Jovičić)

I kako to obično biva, odmah je usledila kazna. Samo minut nakon ove sjajne šanse za goste, fudbaleri Sloge stižu do vođstva. Bila je to lepa akcija Požežana koju je započeo Plazinić po levoj strani, zatim je uputio loptu u srce šesnaesterca ka Daniloviću, koji je ostavlja kao na tacni za Stojakovića, a nekadašnji igrač Javora efektnim udarcem sa 17 metara donosi radost domaćim simpatizerima.
Ovaj gol je dodatno motivisao fudbalere Sloge, koji su od tog trenutka u potpunosti preuzeli kontrolu na terenu, a sve u nastojanju da što pre dođu do drugog gola koji bi im znatno olakšao posao u nastavku susreta.
Bivši igrač Šumadije 1903 Vlašić našao se u velikoj prilici nakon kornera i gužve pred golom Kragujevčana, ali je sjajni Nastić uspeo da zaustavi njegov udarac iz neposredne blizine. Ipak, golman srpskoligaša sa Bubnja nije mogao ništa da učini u 45. minutu, kada je nakon još jedne gužve pred njegovim golom Ristić uspeo da pogodi mrežu i donese domaćem timu značajnu zalihu pred odlazak na odmor.
Drugo poluvreme proteklo je i čistom „odrađivanju posla“ od strane ekipe Sloge, dok su se Šumadinci nekako pomirili sa porazom, svesni da su svoje šanse za eventualno iznenađenje prokockali u prvih četrdesetak minuta susreta.
Vredi izdvojiti pokušaj još jednog bivšeg igrača ekipe sa Bubnja, Gradimira Grujičića, koji je u 65. minutu utrčao u kazeneni prostor gostiju i iskosa, sa nekih 7-8 metara, šutirao tik preko prečke.
Zapaženi Plazinić se u 74. minutu izborio za prostor da uputi udarac sa nekih dvadesetak metara, ali je lopta prohujala pored stative. Već u sledećem minutu napadač Sloge se ponovo našao u prilici da ugrozi Nastića, koji je osujetio njegovu nameru dobrom intervencijom.
Poslednju šansu na utakmici propustio je Grujičić, koji je nakon centaršuta Plazinića loše šutirao glavom.
SLOGA – ŠUMADIJA 1903  2:0 (2:0)
POŽEGA
Gledalaca: 350
Sudija: Aleksandar Lukić (Valjevo)
Pomoćnici: Nikola Simić (Valjevo), Ilija Novaković (Guča)
Strelci: Stojaković u 39. i Ristić u 45. minutu za Slogu
Žuti kartoni: Božić, Janjić (Sloga), Pantić, Milosavljević (Šumadija 1903)
SLOGA: Nikolić, Čolić, Glišović, Vlašić, Janjić (Đukić), Božić (Stanić), Ristić, Danilović (Radosavljević), Stojaković, Grujičić, Plazinić.
ŠUMADIJA 1903: Nastić, Jovanović (Nedeljković), Andrić, Milosavljević, Đukić, Jovović (Živanović), Pantić, Vranić, Arsenijević (Kostadinović), Todorović, Đurović.
Posle sedam odigranih kola fudbaleri Šumadije 1903 zauzimaju četrnaesto mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je ekipa trenera Stakića vezala tri poraza u nizu, pa je gostovanje poslednjeplasiranoj Loznici narednog vikenda možda prilika da Šumadinci prekinu tu crnu seriju i uhvate pobednički ritam.
M. P
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Maksimalac Kragujevčana, uz Markovićev rekord kuglane

Izvor: KGsport.info, 25.Sep.2017

REKORDER: Darko Marković (Foto: KSS).. Kuglaši Kragujevca ostvarili su jednu od najubedljvijih pobeda u trećem kolu Super lige Srbije, pošto su u kuglani Druge kragujevačke gimnazije sa maksimalnih 8:0 „isprašili“ ekipu Korduna iz Kljajićeva.. Sva šestorica kuglaša Kragujevca zabeležila...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.