Izvor: Kragujevac.rs, 23.Sep.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevcu 15 miliona dinara za energetsku efikasnost

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici 15 lokalnih samouprava, među kojima i Kragujevac, potpisali su ugovore o dodeli ukupno 125 miliona dinara za unapređenja energetske efikasnosti. U ime grada Kragujevca, koji je dobio najveći iznos od 15 miliona dinara, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

Dobijena sredstva grad Kragujevac upotrebiće za rekonstrukciju jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << od najvećih škola sa preko 1.000 đaka, Osnovne škole “Stanislav Sremčević“. Kompletan projekat predviđa zamenu stolarije, unapređenje sistema za grejanje i najnoviji sistem unutrašnjeg osvetljenja. Ukupna vrednost projekta je 22,5 miliona dinara, što znači da je 7,5 miliona dinara obezbeđeno iz sredstava lokalne samouprave.

- Ovo je prvi put da smo dobili sredstva iz Budžetskog fonda i to u maksimalnom iznosu. Posebno nam je drago što je naš projekat ocenjen kao jedan od najboljih među 15 gradova i opština u Srbiji, koje su takođe učestvovale na ovom konkursu. Osnovna škola Stanislav Sremčević bila je zaista u veoma lošem stanju a računi za grejanje su im bili preveliki, tako da ćemo ovim projektom urediti ovu ustanovu i smanjiti troškove grejanja za trećinu, rekao je tom prilikom zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

Inače, na konkursu Ministarstva rudarstva i enrgetike učestvovale su 44 lokalne samouprave sa 44 projekata, od čega je, selekcijom, izabrano 15 najboljih projekata.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.