Kragujevčanke „otkinule“ bod lideru

Izvor: KGsport.info, 25.Feb.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčanke „otkinule“ bod lideru

Na startu drugog dela sezone u Super B ligi Srbije za rukometašice, mlada ekipa Radničkog 1964 je na svom parketu uspela da „otkine“ bod jednom od lidera na tabeli Železničaru iz Inđije 28:28 (15:12). Kragujevčanke su pružile i više nego dostojan otpor renomiranom rivalu, imale su priliku da dođu i do pobede, ali ih je pad koncentracije u samom finišu koštao osvajanja celog plena.
Iako su naspram sebe imale daleko iskusniju ekipu, učenice Rodoljuba Kurandića >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << su ušle u meč bez ikakvog respekta, veoma motivisane da „skinu skalp“ lideru.
I zaista, odlično je kragujevački tim delovao u prvih pola sata igre i na odmor otišao sa tri gola prednosti (15:12).
U 38. minutu bilo je maksimalnih „plus četiri“ za domaći sastav (18:14), ali su gošće tada „zategle“ odbranu i počele da tope zaostatak, da bi nedugo zatim prešle i u vođstvo (22:24).
Mlada ekipa Radničkog 1964 nije se predavala i uspela je da uzvrati udarac, pa je pogotkom kapitena Tijane Petrović u 57. minutu ponovo došla do vođstva (27:26). Kragujevčanke su sa minimalnom prednošću ušle u poslednji minut i kada je delovalo da su na pragu velike pobede, Jasmina Avramović je golom u poslednjim sekundama susreta sprečila poraz gostujućeg tima.
Iskusna Jasmina Kolak još jednom je pokazala da nije slučajno vođa ove ekipe, te je sa 11 golova ponela epitet najefikasnije igračice utakmice. Odličnu rolu imala je i Tijana Petrović, kapiten Radničkog 1964, koja se zaustavila na 8 pogodaka.
U ekipi Železničara istakle su se Tamara Kaitović, Suzana Miličić i Milica Zubović sa po 5 postignutih golova.
ŽRK RADNIČKI 1964 – ŽRK Železničar 28:28 (15:12)

KRAGUJEVAC
Hala:
“Jezero”.
Gledalaca: 200
Sudije: Danijel Stanković, Marjan Stefanović (obojica iz Leskovca)
Sedmerci: Radnički 7 (6), Železničar 10 (7)
Isključenja: Radnički 16 min, Železničar 8 min
ŽRK RADNIČKI 1964: J.Pojužina (1 odbrana, sedmerac), Đorđević 1, Srećković, Bjelak 4, Simić, Blagojević, Hasanović (12 odbrana ), Anja Vlašković, Mikić, Anastasija Vlašković, Todorović , Tina Petrović, Tijana Petrović 8, Kolak 11, Aleksić 4, Ž.Pojužina.

ŽRK ŽELEZNIČAR: Kaitović 5, Živkov 3, Kostić, Cvijanović 3, Đorović 1, Mihailović 2, Božanić, Lukić, Miličić 5, Avramović 2, Anjol, Marković 1, Ignjatović, Žak (6 odbrana), Žigić 1, Zubović 5.
Igračica utakmice: Amina Hasanović (Radnički 1964
Kragujevčanke su ovim remijem zadržale poziciju u sredini tabele, a novu priliku za prvu pobedu u drugom delu sezone imaće narednog vikenda, kada će ugostiti ekipu Kučeva.
Foto: RK Radnički 1964/Simona Blagojević

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.