Kragujevac - u iščekivanju odluke menadžmenta Fijata i novog modela automobila

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac - u iščekivanju odluke menadžmenta "Fijata" i novog modela automobila

Desetogodišnji ugovor između Vlade Srbije i italijanskog Fijata ističe 29. septembra. U javnosti se spekuliše o proizvodnji dva nova modela: hibridnog i potpuno novog automobila. Premijerka Srbije Ana Brnabić za RTS je izjavila da Fijat ostaje u Srbiji i nakon isteka ugovora i da ne postoji nijedan razlog da se u to sumnja.
Dilema da li "Fijat" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlazi, ili ostaje u Kragujevcu, ponovo je udarna vest u svim medijima.

Oni kojih se najviše tiče - 2.400 radnika u kragujevačkoj fabrici - uglavnom su optimisti.
Predstavnici sindikata podsećaju da je poslovodstvo kompanije u junu saopštilo odluku da "Fijat" namerava da nastavi proizvodnju u Kragujevcu.
"Fijat" ostaje u Kragujevcu i Srbiji, smatraju i ekonomisti. Uprkos promenama u samom vrhu firme, ne treba očekivati promenu strategije, dodatni adut je osvojeno tržište.
Razloga za odlazak "Fijata" iz Srbije nema - kategorična je i premijerka Ana Brnabić. Država kao vlasnik 33 odsto kapitala fabrike u Kragujevcu konstruktivno ulazi u pregovore sa menadžmentom te kompanije.
Konačnu odluku, kako se očekuje, menadžment "Fijata" saopštiće narednih dana.
Sve je počelo sa "zastavom 10", preko "punta" do "fijata 500 l", koji sada u dve smene proizvodi 2.400 radnika u kragujevačkoj fabrici. Oni se nadaju da će 2019. proizvoditi i novi model. 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.