Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizuje preduzeće Šumadija DES

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizuje preduzeće Šumadija DES

Kragujevac -- Grad Kragujevac sa 70 miliona dinara dokapitalizovaće nekadašnje preduzeće Šumadija DES.

Najveći deo te sume, 65 miliona, odlukom odbornika Skupštine grada, biće utrošen za izmirenje dospelih obaveza prema zaposlenima, dok će pet miliona dinara biti uloženo u nabavku novih mašina i modernizaciju proizvodnog procesa.

"Pored toga, naša je ideja da nam država prenese svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo kapitala u preduzeću. Time bi grad Kragujevac imao preko 50 odsto, što znači da bismo na osnovu Zakona o javnim nabavkama mogli da poveravamo poslove preduzeću i da ga specijalizujemo za ono što nam je potrebno. To je održavanje parkovskog mobilijara, proizvodnja igrališta za koje već imaju sertifikate, održavanje bandera, ograda i slično", rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Kako se navodi na sajtu grada Kragujevca, on je ocenio da je ovo važna odluka, jer se radi o očuvanju preduzeća koje služi za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba rođenih sa invaliditetom, prenela je eKapija.

"Takvim potezima potpuno ćemo revitalizovati još jedno preduzeće i staviti na noge. Promenom rukovodeće strukture pre šest godina, nakon štrajka radnika, pokrenuli smo proizvodnju, preduzeće doveli u stanje tekuće likvidnosti, a dug od 240 miliona dinara sveli na 65", kazao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.