Kragujevac: Zbog gripa na aparatima šestoro pacijenata, oboleli mlađe osobe!

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Zbog gripa na aparatima šestoro pacijenata, oboleli mlađe osobe!

KRAGUJEVAC - Šest pacijenata obolelih od gripa izazvanog virusom H1N1 hospitalizovano je u Kliničkom centru Kragujevac gde su zbog teškog zdravstvenog stanja priključeni na aparate za veštačko disanje. Među njima su pacijenti iz Kragujevca, Novog, Pazara, Ćuprije i Rekovca. Kod četvoro pacijenata izolovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je virus gripa H1N1, a za dvoje se još čeka rezultat. Direktorka Klinike za infektivne bolesti, Kliničkog centra Kragujevac (KCK) prof. dr Olgica Gajović, izjavila je FoNetu da su svi pacijenti hospitalizovani na Intenzivnoj nezi i da su, zbog teškog stanja, priključeni na aparate za vepštačko disanje. Oni imaju tešku kliničku formu sa respiratornom isuficijencijom, tipa teške pneumonije. Smanjena je razmena gasova zbog oštećenja pluća tako da moraju da budu priključeni na mehaničku ventilaciju. Za sada su stabilni, što znači da nema progresije bolesti kako radiološki, tako ni klinički, rekla je Gajović. Prema njenim navodima, svi pacijenti su relativno mlade osobe.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sezona gripa prošla bez epidemije

Izvor: RTS, 02.Mar.2015

Nekoliko pacijenata zaraženih virusom gripa u Kragujevcu zadržano je na bolničkom lečenju. Podatak da su već registrovani prvi smrtni slučajevi od gripa, uznemirila je javnost. Umirujuća poruka stiže od epidemiologa, da pred kraj sezone gripa, epidemije nema. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.