Kragujevac: Štrajkače glađu obišli samo lekari i policija

Izvor: Blic, 11.Mar.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Štrajkače glađu obišli samo lekari i policija

Grupa radnika „Autosobraćaja“ već drugi dan štrajkuje glađu. Oni su nezadovoljni zbog prodaje najboljeg autobusa firme za 4,5 miliona dinara, na osnovu tužbi radnika koji su sudskim putem tako naplatili neisplaćena potraživanja.

Kako je za “Blic” izjavio Srđan Ilić, dolazili su samo policija i hitna pomoć. Niko od nadležnih nije se javljao.

Jeremija Dišović ima 32 godine radnog staža i lekari su mu ukazivali pomoć zbog visokog pritiska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Verovao sam u obećanja koje je dala vlada Srbije, da će da stignu novi autobusi, da će firma početi da radi. Zbog toga nisam ni uzeo socijalni program, ostao sam ovde. Ali, počela je prodaja ono malo autobusa koje imamo. Štrajkujem glađu iako sam bolestan. Imamo i kolegu koji je šećeraš i njemu je pozlilo - kaže Dišović.

Radnicima „Autosobraćaja“ se duguje 12 plata, a od države su dobili pozajmicu od 43.000 dinara koju moraju da vrate sa pripadajućom kamatom, plus jedan minimalac.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.