Kragujevac: Nagli pad broja novoinficiranih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021, 10:40

Kragujevac: Nagli pad broja novoinficiranih

Broj novoinficiranih korona virusom u Šumadijskom okrugu se naglo smanjuje, a prema podacima Instituta za javno zdravlje (IZJZ) od subote u 20 sati, od 588 analiziranih uzoraka u toku jednog dana virus je registrovan kod 24 osobe.

U Kragujevcu je bilo 14, Aranđelovcu 5, Topoli i Batočini po 2 i Rači 1 slučaj korona virusom.

U kovid laboratoriji Kraguj IZJZ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kragujevac PCR metodom testirano je 258 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna, odnosno 1,16 odsto od broja uzorkovanih.

Antigenakim testovima u domovima zdravlja u Šumadiji analizirani su uzorci 330 pacijenta, korona virus je potvrđen kod 21 osobe što je 6,36 u odnosu naa broj uzorkovanih.

Prema najnovijim podacima IZJZ, od početka epidemije u Šumadiji je testirana 100.781 osoba, a korona virus je potvrđen kod 37.582, odnsono 37,29 procenata ukupno testiranih od početka epidemije, odnosno 12,53 odstu ukupnog broja stanovnika Šumadijskog okruga.

Trenutno se u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu nalazi 4.562 građana, od kojih je u Kragujevcu 3.958.

Prvi put, posle dužeg vremena broj hospitalizovanih u Univerzitetskom kliničkom (UKC) centru Kragujevac je spao ispod 100.

Broj obolelih od kovida 19 u UKC Kragujevac trenutno je 99 pacijenata, od kojih je šestoro šestoro na respiratoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Značajan pad broja novoobolelih u Šumadiji

Izvor: Danas, 09.Maj.2021

Prema poslednjim podacima kragujevačkog Instituta za javno zdravlje (od subote u 20 sati), broj novoobolelih od kovida 19 u Šumadiji uveliko se smanjuje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.