Kragijevčani najbolji na Vojvođanskom kulinarskom kupu

Izvor: RTS, 12.Sep.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragijevčani najbolji na Vojvođanskom kulinarskom kupu

Na međunarodnom kulinarskom takmičenju 2. Vojvodina culinary cup, koje je održano u Novom Sadu, kragujevački kulinari osvojili su prvo mesto u seniorskoj kategoriji i prvo mesto u juniorskoj kategoriji "The best chef 2018".
Na takmičenju kulinara u Novom Sadu, 8. i 9. septembra, u najtežoj kulinarskoj disciplini "Crna kutija" (Black box),  kuvari su imali zadatak da pripreme jelo od nepoznatih namirnica, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sve to pod strogim sudijskim okom čuvenih kulinara Gerija Filbija (potpredsednika Svetske asocijacije master šefova iz Londona) Steve Karapandže, Saše Mišića, Dragice Lukin i ostalih međunarodnih sudija. 

Kulinari Asocijacije Horeka (HoReCa) Kragujevac i toj disciplini pokazali su svoja umeća i još jednom dokazali da su Kragujevčani u samom vrhu kulinarske scene u ovom delu Evrope. 
Gran pri "The Best Junior Chef 2018" dobio je član Horeka asocijacije Kragujevac Uglješi Stepanoviću, a gran pri "The Best Senior Chef 2018" Stefan Ristović, član iste asocijacije.
Predsednik sudijskog žirija Geri Filbi bio je toliko oduševljen znanjem koje je pokazao 21-godišnji Uglješa Stepanović, koji je zasenio starije i iskusnije kolege, da ga je proglasio za sveukupnog pobednika ovog takmičenja.
Priznanja, u konkurenciji četrdeset domaćih i stranih takmičara, dobilo je još nekoliko članova Horeka asocijacije: Vladisav Milošević - zlato, Aleksandar Biševac - srebro, Nemanja Milovanović - merit diplomu. 
"Blek boks takmičenje je ozbiljna i izuzetno teška kulinarska disciplina gde ne možete da vršite neke ozbiljnije pripreme i od koje  takmičari najviše zaziru", ističe prvi čovek HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinnović. "Na test se stavljaju sve kulinarske veštine, a najviše dolazi do izražaja kulinarska maštovitost i znanje."
Nakon prošlogodišnjeg uspeha u timskom takmičenju, Kragujevčani su uspeli da održe kontinuitet u radu i zasluženo osvojili oba gran prija. Iskustvo, uigran tim i pozitivna atmosfera koja vlada u Asocijaciji presudili su, smatra Vujadinović, da pobedničke pehare odnesu Kragujevčani.
Pobednici se neće se odmarati, jer ih čeka takmičenje u Novom Sadu "Gastro kup Srbija" na kojem će pokušati da ponove uspeh.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.