Kradu imovinu železnica i ugrožavaju saobraćaj

Izvor: Beta, 25.Feb.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kradu imovinu železnica i ugrožavaju saobraćaj

KRAGUJEVAC, 25. februara 2014.(Beta) - Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović izjavio je u utorak da je u poslednje vreme uhvaćeno dosta lopova koji su krali imovinu Železnice, medju kojima su i radnici tog državnog preduzeća.

On je tokom posete Železničkoj stanici Kragujevac rekao da Železnica Srbije trpi ogromnu štetu zbog kradja njene imovine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
"Kada mi službe bezbednosti kažu, na primer, da za jednu noć nestane po dva i po kilometra pruge, ostanem bez teksta. Strašno je i da u jednoj stanici nema 20 vagona", rekao je Simonović.

Po njegovim rečima, "krade se i na tone i tone goriva na svim nivoima", a pojedini kondukteri brukaju železnicu jer putnicima bez karti u vozovima uzimaju pare koje stavljaju u svoj dzep.

"Kad sve to saberete, to je velika tragedija, mi gubimo ogromna sredstva na kradjama", rekao je Simonović.

On je naveo da se kradu i "prigušnice" - vitalna, bezbednosna oprema pruga, zbog čega se u zadnjih 15 dana ima mnogo naletanja vozova na vozove. "Neko ukrade par kilograma bakra i napravi sudar vozova, jer kada se 'prigušnica', ukrade mi ne vidimo voz na monitoru u narednih 20 kilometara", rekao je Simonović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Za noć ukradu kilometre pruga i 20 vagona?!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2014

Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović rekao je da je u poslednje vreme uhvaćeno dosta lopova koji su krali imovinu Železnice, među kojima su i radnici tog državnog preduzeća. On je tokom posete Želzničkoj stanici Kragujevac rekao da Železnica Srbije trpi ogromnu štetu zbog krađa imovine....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.