Košarkašice Radničkog u Prvoj ligi!

Izvor: KGsport.info, 31.Mar.2019, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Radničkog u Prvoj ligi!

Ubedljivom pobedom nad Ljubovijom 95:39 (34:0, 18:13, 23:8, 20:18), košarkašice kragujevačkog Radničkog su kolo pre kraja takmičenja u Drugoj ligi Srbije obezbedile plasman u viši rang, Prvu žensku ligu Srbije.
Biti pravi kada je to najpotrebnije odlika je velikih ekipa, a Radnički je večeras pokazao da je jedna od njih. U najvažnijoj utakmici sezone, kragujevačke košarkašice odigrale su kao u transu, deklasiravši do ovog kola vodeću ekipu na tabeli Druge ženske lige >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Srbije, pa će nakon četvorogodišnje pauze od naredne jeseni ponovo biti deo elite.
Već je posle prve četvrtine bilo jasno da će pobeda pripasti domaćinu. Učenice Nenada Milovanovića dobile su ovaj period igre sa neverovatnih 34:0, odigravši fantastično, pre svega u faze odbrane.
Gošće su prve poene postigle tek u 11. minutu, a vidno motivisane Kragujevčanke nisu spuštale nogu sa gasa, pa su do odlaska na veliki odmor dodatno uvećale razliku (52:13).
Detalj sa večerašnje utakmice Nastavile su košarkašice Radničkog da penju razilku i u trećoj deonici, pre svega preciznim šutevima van linije 6,75 metara, koji ih je večeras izuzetno služio.
Trener Milovanović je čestim izmenama držao ritam igre svoje ekipe, pa su do kraja utakmice maltene sve igračice dobile zavidnu minutažu i upisale se u listu strelaca.
Na kraju, na semaforu je stajalo 95:39, pa je veliko slavlje košarkašica Radničkog moglo da počne.
Slavlje košarkašica Radničkog posle večerašnje pobede i plasmana u Prvu ligu Kao što smo napomenuli, Kragujevčanke su večeras bile izuzetno raspoložene u šutu za tri poena, čemu u prilog ide i statistika. Naime, košarkašice Radničkog ubacile su čak 17 trojki iz 23 pokušaja, a dve vodeće igračice kragujevačkog tima, Nevena Dimitrijević i Jelena Prvulović, u ovom segmentu igre bile su bez promašaja – 5/5.
Jelena Prvulović (Foto: ŽKK Radnički) Upravo smo Jelenu Prvulović zamolili da nam po završetku utakmice prenese svoje prve impresije nakon velikog uspeha njenog tima.
– Mislim da je ovaj klub zaslužio plasman u Prvu ligu. Ovo je velika stvar i za tako veliki grad kao što je Kragujevac, koji je shodno tradiciji zaslužio da ima prvoligaša u ženskoj košarci. Zahvalila bih se svim navijačima koji su nas bodrili, kako večeras, tako i čitave sezone. Nadam se da će ih naredne sezone, kada budemo igrali u Prvoj ligi, biti u još većem broju. – izjavila je u jednom dahu Jelena, koja se potom osvrnula i na večerašnju utakmicu:
– Ekipa Ljubovije je doputovala u Kragujevac oslabljena, bez dve igračice. Mi smo to znali i dogovorili smo se da od prvog minuta uđemo jako i ne popuštamo do kraja. Na kraju se ispostavilo da je ovo bila najlakša utakmica u sezoni. – priznaje naša sagovornica, koja će, kako sama otkriva, biti deo ekipe Radničkog i u Prvoj ligi na jesen.
Za Nenada Milovanovića, trenera Radničkog, ovaj rezultat je kruna velikog truda koji je uložio radeći sa ovom ekipom, kako bi je doveo do ispunjenja željenog cilja. Mladi trener ostao je bez teksta gledajući večeras igru svoje ekipe na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“.
– Znali smo da je ekipa Ljubovije oslabljena u odnosu na prvi deo sezone, ali daleko od toga da smo očekivali jednu ovakvu utakmicu. Mi smo prvu četvrtinu odigrali perfektno, onako kako ja nisam mogao ni da sanjam, tako da smo našem rivalu jednostavno „ubili“ svaku volju i želju da se rezultatski vrati u utakmicu. Moje igračice u toj euforiji jednostavno nisu mogle da stanu i odigrale su maksimalno svih četrdeset minuta. Jednostavno, bili smo fenomenalni i ja evo ne mogu da izdvojim pet grešaka u našoj igri. Hvala i navijačima, imali smo ogromnu podršku sa tribina, koja mnogo znači devojkama. Zaista sam presrećan i mislim da smo napornim radom tokom cele sezone zaslužili ovakav uspeh. – izjavio je Milovanović.
Nenad Milovanović (Foto: ŽKK Radnički) Kao prelomni trenutak u sezoni, trener Radničkog izdvaja pobedu nad Radničkim 2016 u gradskom derbiju, ali i povratak Nevene Dimitrijević na teren nakon teške povrede.
– Sigurno da je ta pobeda u gradskom derbiju prekretnica u sezoni. Nakon tog trijumfa porasle su nam ambicije i počeli smo da verujemo da možemo dobiti i sve naredne utakmice do kraja. Takođe, mnogo nam je značilo pojačanje u vidu Nevene Dimitrijević, koja je u značajnoj meri rasteretila iskusnu Jelenu Prvulović. – ističe Milovanović.
Trener kragujevačkog tima smatra da je prerano govoriti o ambicijama kluba u Prvoj ligi naredne sezone.
– Ostaje nam još da odigramo u Beogradu kako treba, da zaokružimo na pravi način ovu sezonu, a posle ćemo razmišljati o Prvoj ligi. – zaključio je naš sagovornik, a onda požurio da se pridruži slavlju svoje ekipe.
U poslednjem, 18. kolu Druge ženske lige Srbije, košarkašice Radničkog očekuje gostovanje beogradskom imenjaku.
M. P.

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Odbojkaši Radničkog slavili u Staroj Pazovi

Izvor: KGsport.info, 31.Mar.2019

U utakmici pretposlednjeg, 9. kola mini lige za odbojkaše, kragujevački Radnički zabeležio je pobedu na gostovanju Jedinstvu iz Stare Pazove, rezultatom 3:1 (26:24, 25:20, 18:25, 25:18).. Šesti ovosezonski duel Jedinstva i Radničkog pripao je Kragujevčanima, koji su u ovaj meč ušli rasterećeno,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.