Košarkaši Radničkog

Izvor: KGsport.info, 17.Feb.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Radničkog

Energičnost, borbenost, dobra odbrana. Otprilike, tako je glasio recept za večerašnju pobedu košarkaša Radničkog nad Vrbasom u 18. kolu Druge lige Srbije. Kragujevčani su pred 400 ljudi u „Jezeru“ slavili sa 94:67 (21:13, 21:20, 16:13, 36:21) i napravili značajan iskorak ka gornjem delu tabele, ali i obezbeđivanju opstanka, kao primarnog cilja.
Odigrali su košarkaši Radničkog večeras jednu od najboljih utakmica u sezoni. Agresivnom odbranom po čitavom terenu tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << svih 40 minuta jednostavno su nametnuli tempo igre koji Vrbašani nikako nisu uspevali da isprate.
Od samog starta Kragujevčani su krenuli žestoko, maksimalno koristeći sve svoje prednosti, a to su brzina, pokretljivost i igra u tranziciji. Predvođeni Nikolom Kostićem, koji je u prvoj deonici ubacio 9 poena, domaći su penjali razliku, koja je u jednom trenutku dosegla i dvocifrene okvire (21:10).
Gosti nikako nisu uspevali da se adaptiraju na odličnu, agresivnu odbranu Kragujevčana, mada su početkom druge deonice prišli na šest poena zaostatka (23:17). Međutim, usledila je fenomenalna mini rola mladog plejmejkera Radničkog Nemanje Stankovića, koji je vezao tri ukradene lopte i šest poena, omogućivši svom timu prednost od sedamnaest poena razlike (36:19).
Vrbašane je u igri držao jedino raspoloženi Đurović, koji je trojkom u završnim trenucima druge četvrtine uspeo da svom timu obezbedi jednocifreni zaostatak pred odlazak na odmor – 42:33.
Tokom treće četvrtine Radnički je ponovo došao do osetnih „plus 16“ (56:40), preteći da prednost popne i na preko dvadeset poena razlike. Gosti su u par navrata uspeli da se primaknu na „minus 12“ i to je bio vrhunac njihovog otpora.
Jednostavno, Kragujevčani nisu posustajali sa pritiskom na prenos lopte, inicirajući veliki broj izgubljenih lopti od strane gostiju, koji su sve više gubili živce, čemu u prilog idu i dve nesportske greške Duletića i Jokanovića.
Ubrzo je Radnički došao do maksimalnih 84:58, pa je trener Todorović u finišu mogao da pruži šansu mlađim snagama Zindoviću i Iliću.
– Veoma značajna pobeda za nas. Znali smo da moramo jako ući u utakmicu kako bismo ekipu Vrbasa ograničili na određeni broj poena, budući da oni igraju izuzetno agresivno i završavaju napade u ranoj fazi. Mislim da smo ovim trijumfom napravili iskorak ka gornjem delu tabele, što je vrlo značajno za ostvaranje našeg primarnog cilja, a to je opstanak. Naravno, ako se ukaže prilika za nešto više, potrudićemo se da je iskoristimo. Idemo dalje, očekuje nas utakmica sa Pirotom, koju takođe igramo kod kuće i nadamo se da ćemo uz adekvatan trening i podršku publike uspeti da je dobijemo, čime bi se učvrstili na poziciji u gornjem delu tabele. – rekao je najbolji akter večerašnjeg susreta Nikola Kostić, koji je meč završio sa 31 indeksnim poenom – 23 poena, 5 asistencija, 3 ukradene lopte, 2 skoka i samo dva promašaja iz igre.
Kapiten Radničkog Ivan Nedeljković je i pored lošeg šuta sa distance (0/6) uspeo da sakupi 22 poena, a dvocifren učinak ostvarili su i Nemanja Stanković sa 14 i Đorđe Milosavljević sa 13 poena i 11 asistencija.
Kod gostiju prednjačio je Ivan Đurović sa 28 poena, 14 je ubacio Dragaš, a 10 kapiten Koprivica.
Posle večerašnje pobede, košarkaši Radničkog zauzimaju šestu poziciju sa skorom 10-8 i 28 osvojenih bodova.
U narednom, 19. kolu Kragujevčani će ugostiti ekipu Pirota.
M. P

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Vaterpolisti Radničkog ispustili pobedu nad Primorjem

Izvor: KGsport.info, 17.Feb.2019

U derbiju drugog kola Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 lig, vaterpolisti Radničkog odigrali su nerešeno sa Primorjem iz Rijeke, na svom bazenu, rezultatom 10:10, iako su u većem delu meča imali od dva do tri gola prednosti.. Kragujevčani su sjajno otvorili meč i pogocima Vukašina Ganića prvu...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.