Konkurs za projekte iz oblasti javnog zagovaranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2015, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za projekte iz oblasti javnog zagovaranja

U okviru programa "Pokreni se za budućnost" do 1. marta otvoren je konkurs za projekte iz oblasti javnog zagovaranja (zastupanja), koji kao prioritetne teme imaju ilegalnu trgovinu, preduzetništvo mladih ili nauku. Na konkurs projekte mogu poslati neformalne omladinske grupe, nevladine organizacije, fakulteti Univerziteta u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, studentske organizacije i druga pravna lica.

Program „Pokreni se za budućnost“ realizuje se više od deset godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ima za cilj da podrži, osnaži i motiviše mlade, preduzimljive pojedince da unaprede svoja znanja i veštine, učestvuju u realizaciji društveno-korisnih projekata, i time doprinesu razvoju svog grada i društva u celini.

Takođe, podizanjem ličnih kapaciteta svakog mladog, talentovanog i perspektivnog građanina, podiže se i njihova konkurentnost na tržištu rada, što je najznačajnija vrednost ulaganja u ljudski potencijal ovog programa.

Imajući u vidu opšti društveni značaj tema konkursa u 2015. godini, projekti se mogu realizovati na nacionalnom nivou, ili se mogu posebno fokusirati na region ili jedinicu lokalne samouprave.

Prioritetne teme u okviru kojih treba poslati predloge projekata su: ilegalna trgovina (opšti uticaj na stanje u društvu; borba protiv šverca; smanjenje sive ekonomije; širenje svesti o štetnosti ilegalne trgovine i sl.), preduzetništvo mladih (ekonomsko osnaživanje mladih preduzetnika i preduzetnica; zapošljavanje i samozapošljavanje; pozitivan uticaj na mlade da ostvare svoj preduzetnički kapacitet i sl.), nauka (promocija nauke, naučnika i naučnica i naučnih dostignuća; nauka u službi savremenog društva; podrška naučnim institucijama; veća zastupljenost u javnom sektoru i sl.).

Program „Pokreni se za budućnost“ u akademskoj 2014/2015. finansira projekte u iznosu do 500.000 dinara. Novac se ne isplaćuje nosiocu projekta, već se sredstva za robu, usluge, honorare saradnika i drugo, uplaćuju po predračunu, a za potrebe krajnjeg korisnika.

Konkurs je otvoren do 1. marta 2015. godine, a detaljnije informacije i prijavni formular mogu se pronaći na internet stranici programa Pokreni se za budućnost.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.