Kolonci uspešniji u gradskom derbiju

Izvor: KGsport.info, 31.Maj.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolonci uspešniji u gradskom derbiju

Boško Mišković (11) overio je pobedu Kolonije u duelu sa Jadranom

Posle tri „sušna“ kola, fudbaleri Kolonije su osvojili važne bodove za beg iz opasne zone. U 30. kolu Prve gradske lige Kragujevca, Kolonci su sa 2:0 (1:0) savladali ekipu Jadrana u malom gradskom derbiju ekipa iz donjeg dela tabele. Domaćin je od 26. minuta imao igrača manje na terenu nakon isključenja kapitena Dušana Ristića, ali mu to nije smetalo da utakmicu reši u svoju korist.
Odavno >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << se nije desilo da Kolonija u završnicu Prve gradske lige uđe sa pozicije koja ne odgovara renomeu i tradiciji ovog kluba. U prolećnom delu prvenstva Kolonci su startovali sa šestog mesta i 27 osvojenih bodova. Jednostavni, besparica je zakucala i na vrata ovog kluba, što se odrazilo na rezultate, pa je u duelu sa Jadranom bio imperativ da se osvoje bodovi i poveća šansa za opstanak u ligi. Sa druge strane, ekipa iz Vašarišta je na megdan Koloncima izašla u „skrpljenom“ sastavu, bez nekoliko standardnih prvotimaca, što zbog povreda, kartona ili zauzetosti radnim obavezama. Ipak, Jadran je izdržavo napade domaćina više od pola sata, iako je Kolonija od 26. minuta ostala bez kapitena Ristića, koji je zbog nezadovoljstva suđenjem gađao sudiju loptom.
Domaćin je došao u vođstvo u 36. minutu. Bek Jadrana Stojanović je u svom kaznenom prostoru oborio protivničkog napadača Miškovića, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Sudimac.
Sa igračem manje Kolonci su brižljivo čuvali stečenu prednost i kontranapadima pokušavali da uvećaju vođstvo i osiguraju pobedu. To su ostvarili u 77. minutu, kada je Mišković iskoristio zbunjenost odbrambenih igrača Jadrana, koji su očekivali da sudija pokaže ofsajd poziciju, i povećao prednost svog tima na 2:0, što se ispostavilo dovoljnim za konačan rezultat i pobedu Kolonije.
Bila je ovo jedna od najslabijih naših igara u ovoj sezoni. Nismo iskoristili igrača više da izjednačimo i eventualno preokrenemo rezultat u našu korist. Iako smo nastupili desetkovani, to ne može da bude razlog za slabu igru koju smo pokazali. Treba da se odigra još četiri kola i nama je potrebno četiri boda da bismo mirno priveli kraju ovu sezonu. Do završetka sezone igraćemo na našem terenu sa Maršićem i ekipom Mladosti iz Pajazitova, a bićemo gosti Ćave i u poslednjem kolu Vinograda DB – rekao nam je Dejan Milošević, trener Jadrana, posle poraza u Staroj radničkoj koloniji.
KOLONIJA – JADRAN 2:0 (1:0)
KRAGUJEVAC
Igralište u Staroj radničkoj koloniji.
Gledalaca: 50.
Sudija: Marko Jevremović.
Pomoćnici: Milica Milovanović, Stefan Stefanović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Sudimac u 36. iz jedanaesterca i Mišković u 77. minutu.
Žuti kartoni: Maksimović (Kolonija), Stojanović, Dimitrijević (Jadran).
Crveni karton: Ristić u 26. minutu (Kolonija).
KOLONIJA: Jovanović, Maksimović, Petrović, Lazarević, B. Ristić, Sudimac, Mijanović, Mirić, Mitić (Stevanović), Ristić, Mišković.
JADRAN: Đokić, Đorđević, Andrejić, Tripković, Stojanović, Aleksić, Prodanović, Dimitrijević (Mihajlović), Marković (P. Blagojević), Nikolić, Veličković (I. Blagojević)
IGRAČ UTAKMICE: Boško Mišković (Jadran)
U ostalim susretima 30. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Sloga (D) – Srbija 2:1, Vinogradi DB – Šumadinac KG 4:5, Mladost (P) – Sušica 0:1, Ćava – Partizan (C) 1:5, Sloboda – Budućnost (R) 0:2, Borac (D) – Jedinstvo 2:0. Susret Pobeda Beloševac – Vodojaža nije odigran, a slobodna je bila ekipa Maršića.
Posle ovog kola Sušica je i dalje u ubedljivom vođstvu sa 67 bodova, čak 17 više od  Slobode iz Grbica. I pored poraza Jadran je sa 35 bodova zadržao 11. mesto, a Kolonija se sa bodom manje popela sa 15. na 13. poziciju na tabeli.
U narednom kolu sastaju se: Borac (D) – Pobeda Beloševac, Jedinstvo – Sloboda, Budućnost (Kolonija, Jadran – Maršić, Partizan (C) – Mladost (P), Sušica – Vinogradi DB, Šumadinac KG – Sloga (D), Srbija – Vodojaža, a slobodna je Ćava.
U Drugoj gradskoj ligi odigrano je 22. kolo. Vodeća Šumadija 1934 iz Drače nastavlja sa pobedama i u nedelju je slavila u Botunju, savladavši istoimenu ekipu sa 3:1. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Kremenac – Kutlovo 0:2,  Azbest – Bagremar 2:1, Hajduk – Seljak(C) 1:2, Košutnjak – Divostin 1:1, 21.oktobar – Zastava 2:1, a slobodan je bio Žeželj.
U 23. kolu Druge gradske lige sastaju se: Zastava – Košutnjak, 21. oktobar – Kremenac, Divostin – Hajduk, Seljak (C) – Botunje, Žeželj – Bagremar, Azbest – Kutlovo, a slobodna je Šumadija 1934.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.