“Kengur bez granica” i 33 medalje niških talentovanih matematičara

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jun.2023, 16:25

“Kengur bez granica” i 33 medalje niških talentovanih matematičara

33 medalje sa finala matematičkog takmičenja “Kengur bez granica”, održanog u Kragujevcu, osvojili su đaci iz Niša. Najviše medalja i među osnovcima i među srednjoškolcima osvojili su učenici Gimnazije “Svetozar Marković”, a u Niš ukupno stiže 6 zlatnih, 9 srebrnih i 18 bronzanih medalja.

Kada je reč o osnovcima, prvo mesto osvojio je učenik specijalnog matematičkog odeljenja Gimnazije “Svetozar Marković” Lazar Kolundžija. Srebro su osvojili Jovan Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz OŠ “Čegar”, Nestor Marković iz OŠ “Car Konstantin”, Janko Jelenić iz OŠ “Miroslav Antić”, kao i Dimitrije Atanasković iz specijalnog odeljenja Gimnazije “Svetozar Marković”.

Takođe đaci specijalnog odeljenja te gimnazije Mihailo Radosavljević i Elena Dimitrijevič osvojili su bronzane medalje. Treća mesta zauzeli su i Olga Jelenić i Matija Ristić iz OŠ “Miroslav Antić”, kao i Miša Jakovljević i Nemanja Marjanović iz OŠ “Učitelj Tasa”. Bronza je pripala i Nataliji Stošović iz OŠ “Ratko Vukićević” i Milici Milošević iz OŠ “Sveti Sava”.

Što se tiče srednjoškolaca, najviše zlatnih medalja osvojili su učenici Gimnazije “Svetozar Marković” - Tadija Đokić, Petar Stojiljković, Dušan Stojković, Strahinja Svrzić i Lena Joković.

Najviše ih je i kada je reč o srebru - Strahinja Jovanović, Ana Ilić, Aleksandar Milošević i Andrija Živadinović. Srebro je osvojio i jedan učenik Gimnazije “Bora Stanković” Marko Branković.

Bronzane medalje su osvojili đaci “Svetozara Markovića” - Uroš Stevanović, Kata Hristov i Pavle Milošević, kao i đaci “Bore Stankovića” - Ognjen Đurović, Ana Mitić, Petar Bogdanović, Teodora Obradović, Filip Nikolić, Nikola Milošević i Bogdan Bogdanović.

Osnovni nivo takmičenja održava se istovremeno u više od 90 zemalja, u Srbiji, tradicionalno, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Na takmičenju se, inače, rešavaju nepoznati problemi u kojima je ključno brzo logičko-kombinatorno rasuđivanje. Kako je istaknuto na sajtu takmičenja, cilj je povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Specijalci“ na takmičenju „Kengur bez granica“ osvojili 16 medalja

Izvor: JUGpress.com, 12.Jun.2023

NIŠ..Učenici specijalnog matematičkog odeljenja Gimnazije „Svetozar Marković“ osvojili su 16 medalja na finalnom takmičenju „Kengur bez granica“, koje se održalo 11. juna na Pridrodno-metematičkom fakultetu u u Kragujevcu. Osnovni nivo takmičenja održava se istovremeno u preko 90 zemalja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.