KG: Štrajkači u teškom stanju

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Štrajkači u teškom stanju

Kragujevac -- Sedmorica radnika sa invaliditetom kragujevačkog preduzeća "Šumadija DES", koji su trinaesti dan u štrajku glađu, u teškom su psihičkom i fizičkom stanju.

"Oni su svi za bolničko lečenje jer je reč o hroničnim bolesnicima i osobama sa invaliditetom čije je zdravstveno stanje pogoršano usled štrajka glađu", rekla je socijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnica u tom preduzeću Milka Milovanović i ponovila da je njihov jedini uslov da prekinu gladovanje da im se isplati osam minimalnih zarada koje im preduzeće duguje.

Naglašavajući da je "dvojici radnika tokom noći bilo loše, jer su imali problema sa bolovima u želudcu, glavoboljom i povišenim krvnim pritiskom", Milovanović je rekla da su i veoma nervozni i svadljivi.

Radnici sa invaliditetom štrajkuju u holu Upravne zgrade, gde su od prvog dana postavili dušeke na kojim spavaju.

Preduzeće "Ssumadija DES" je u restrukturiranju i proizvodi metalnu galanteriju. U ovoj godini sklopili su svega dva posla u Kragujevcu, a zbog brojnih problema u preduzeću nedavno je imenovan novi direktor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajkači invalidi u teškom psihičkom stanju

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2012

KRAGUJEVAC - Sedmorica radnika sa invaliditetom kragujevačkog preduzeća "Šumadija DES", koji su trinaesti dan u štrajku glađu, u teškom su psihičkom i fizičkom stanju", izjavila je socijalni radnik u tom preduzeću Milka Milovanović..."Oni su svi za bolničko lečenje jer je reč o hroničnim...

Nastavak na Glas javnosti...

KG: Štrajkači glađu u teškom stanju

Izvor: Akter, 22.Jul.2012

Sedmorica radnika sa invaliditetom kragujevačkog preduzeća "Šumadija DES", koji su trinaesti dan u štrajku glađu, u teškom su psihičkom i fizičkom stanju

Nastavak na Akter...

Kragujevac: 13 dana štrajkuju glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2012

KRAGUJEVAC -..Sedmorica radnika sa invaliditetom kragujevačkog preduzeća "Šumadija DES", koji su trinaesti dan u štrajku glađu, u teškom su psihičkom i fizičkom stanju", izjavila je danas Tanjugu socijalni radnik u tom preduzeću Milka Milovanović..."Oni su svi za bolničko lečenje jer je reč...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.