Nedelja, 22.07.2012.

11:25

KG: Štrajkači u teškom stanju

Sedmorica radnika sa invaliditetom kragujevačkog preduzeća "Šumadija DES", koji su trinaesti dan u štrajku glađu, u teškom su psihičkom i fizičkom stanju.

Izvor: Tanjug

Default images

"Oni su svi za bolničko lečenje jer je reč o hroničnim bolesnicima i osobama sa invaliditetom čije je zdravstveno stanje pogoršano usled štrajka glađu", rekla je socijalna radnica u tom preduzeću Milka Milovanović i ponovila da je njihov jedini uslov da prekinu gladovanje da im se isplati osam minimalnih zarada koje im preduzeće duguje.

Naglašavajući da je "dvojici radnika tokom noći bilo loše, jer su imali problema sa bolovima u želudcu, glavoboljom i povišenim krvnim pritiskom", Milovanović je rekla da su i veoma nervozni i svadljivi.

Radnici sa invaliditetom štrajkuju u holu Upravne zgrade, gde su od prvog dana postavili dušeke na kojim spavaju.

Preduzeće "Ssumadija DES" je u restrukturiranju i proizvodi metalnu galanteriju. U ovoj godini sklopili su svega dva posla u Kragujevcu, a zbog brojnih problema u preduzeću nedavno je imenovan novi direktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: