Izvor: Kragujevac.rs, 15.Jul.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta

Javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca koji je raspisalo Gradsko veće grada Kragujevca, otvoren je do 31. jula. Nadmetanje će se kao i do sada obaviti nakon prikupljanja pisanih ponuda, a najpovoljnije ponude odabraće posebno formirana Komisija za sprovođenje ovog postupka. Pravo da konkurišu imaju pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivan status.

- Prema Zakonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << o poljoprivrednom zemljištu lokalne samouprave su dužne da svake godine raspisuju konkurse za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, tako da je i ove godine lokalna samouprava završila sve procedure uz saglasnost  Minisatrstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Konkurs je raspisan i traje do 31. jula. Raspoloživo je oko 5000 katastarskih parcela, zemljišta različitih klasa, od pašnjaka i njiva, voćnjaka, vinograda, ponuda je velika. Zainteresovani ponuđači mogu da konkurišu na 776 javnih nadmetanja. U oglasu je za svako nadmetanje data početna cena, inače svaki zainteresovani ponuđač daje svoju ponudu, dakle cenu koja je ista ili nešto veća od početne. Kako bi se izbegli troškovi bankarskih garancija i hipoteka, dosadašnja praksa je bila da ponuđač uplati unapred trogodišnji zakup kao meru obezbeđenja. Po isteku trogodišnjeg zakupa ponuđač može ponovo da konkuriše za zakup zemljišta, a u slučaju nekih ulaganja, npr. u infrastrukturu, uz saglasnost resornog ministarstva, zakup se može produžiti najduže do 20 godina - objašnjava Slobodan Lomović iz Odeljenja za poljoprivredu i vodoregulaciju.

Tekst oglasa objavljen je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca. Uvid u dokumentaciju, odnosno grafički pregled katastarskih parcela po katastarskim opštinama i spisak parcela po formiranim javnim nadmetanjima (kompleksima), koja su predmet izdavanja u zakup, može se izvršiti u zgradi Gradske uprave, u kancelariji br. 406 svakog radnog dana od 7,30 do 15,00 časova. Javno nadmetanje će se obaviti u zgradi Gradske uprave, 3. avgusta u 10 časova. Ponuđači su dužni da zajedno sa prijavom za javno nadmetanje i potrebnom dokumentacijom, dostave i dokaz o uplati depozita u tačnom dinarskom iznosu navedenom u tekstu oglasa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Grad nudi poljoprivredno zemljište u zakup

Izvor: Šumadija Press, 15.Jul.2015

Pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, mogu da postanu zakupci poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada...Jjavni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca koji je raspisalo Gradsko...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.