Izvoz Fijatovih automobila preko Luke Bar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2011, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvoz Fijatovih automobila preko Luke Bar

PODGORICA -

Početkom 2012. preko Luke Bar trebalo bi da počne izvoz Fijatovih automobile iz Kragujevca, saopštili su danas predstavnici crnogorskog ministarstva saobraćaja i italijanske kompanije Grimaldi.

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar, izjavio je da će luka Bar početkom naredne godine dobiti šansu da se preko nje izvoze automobili iz Kragujevca, preneo je podgorički radio Antena M.

"Posao je od 200.000 do 250.000 vozila godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će ići preko luke Bar, a najveći deo rezervnih delova za te automobile prolaziće takođe kroz luku Bar," naveo je ministar Lompar.

Direktor luke Slobodan Pajović je rekao da će saradnja sa kompanijom Grimaldi, koja je zastupnik za Fijat, značiti 20 odsto više prihoda

"To je na nivou dva do 2,5 miliona evra", naveo je direktor Pajović.

Italijanski ambasador u Podgorici Serđo Barbanti je, pak, kazao kako izbor Luke Bar za ovaj posao nije slučajan.

Ambasador Barbanti je ukazao da se prilikom ovakvog ovakvog posla ne vodi računa samo o"lokaciji, odnosno geografskoj poziciji, već je to još jedna potvrda odnosa Italije prema Crnoj Gori."

U junu će se znati kada će biti potpisan ugovor između Fijata i Luke Bar, navela je Antena M.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.