Fijat od 2012. izvozi automobile preko Luke Bar

Izvor: Blic, 20.Maj.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat od 2012. izvozi automobile preko Luke Bar

PODGORICA - Početkom 2012. godine preko Luke Bar trebalo bi da počne izvoz "Fijatovih" automobila iz Kragujevca, saopštili su danas predstavnici crnogorskog ministarstva saobraćaja i italijanske kompanije "Grimaldi".

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar izjavio je da će Luka Bar početkom naredne godine dobiti šansu da preko nje budu izvoženi automobili iz Kragujevca, preneo je podgorički radio "Antena M".

"Posao je od 200.000 do 250.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozila godišnje koji će ići preko Luke Bar, a najveći deo rezervnih delova za te automobile prolaziće kroz Luku Bar,’’ naveo je Lompar.

Direktor Luke Slobodan Pajović je rekao da će saradnja sa "Grimaldijem," koji je zastupnik za "Fijat", značiti 20 odsto više prihoda.

'’To je na nivou dva do 2,5 miliona evra’’, naveo je direktor Pajović.

Erić Cošuta, direktor "Cošuta Grupe" je izneo kako ovaj aranžman za sada, ipak, ne znači da će za kupce iz Crne Gore biti nekih povoljnosti za "Fijatova" vozila.

'’Ne znam koja će biti tržišna politika Fijata prema Crnoj Gori, mi samo tu zbog logistike’’, ukazao je on.

Italijanski ambasador u Podgorici Serđo Barbanti je rekao kako izbor Luke Bar za ovaj posao nije slučajan. On je ukazao da se prilikom ovakvog ovakvog posla ne vodi računa samo o lokaciji, odnosno geografskoj poziciji, već da je to još jedna potvrda odnosa Italije prema Crnoj Gori.

U junu će se znati kada će biti potpisan ugovor između "Fijata" i Luke Bar, navela je "Antena M".

Povezane vesti: Fabrike delova za "Fijat" niču u Grošnici Osam fabrika delova iz Srbije u trci za dobavljače „Fijata“ Fijat zbog kvara povukao više od 130.000 vozila Tržište automobila još ne pokazuje oporavak Posao za 1.500 radnika
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvoz Fijatovih automobila preko Luke Bar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2011

PODGORICA -..Početkom 2012. preko Luke Bar trebalo bi da počne izvoz Fijatovih automobile iz Kragujevca, saopštili su danas predstavnici crnogorskog ministarstva saobraćaja i italijanske kompanije Grimaldi...Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar, izjavio je da će luka Bar početkom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srpski Fijat u svet preko Luke Bar

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 10:45

Podgorica -- Izvoz Fijatovih automobila iz Kragujevca trebalo bi da početkom 2012. godine počne preko Luke Bar...Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar izjavio je da će luka Bar početkom naredne godine dobiti šansu da preko nje budu izvoženi automobili iz Kragujevca, preneo...

Nastavak na B92...

Srpski Fijat u svijet preko Luke Bar

Izvor: Capital.ba, 21.Maj.2011

PODGORICA, Izvoz Fijatovih automobila iz Kragujevca trebalo bi da početkom 2012. godine počne preko Luke Bar. Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar izjavio je da će Luka Bar početkom naredne godine dobiti šansu da preko nje budu izvoženi automobili iz Kragujevca, prenio je...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.