Region

Subota, 21.05.2011.

09:38

Srpski Fijat u svet preko Luke Bar

Izvoz Fijatovih automobila iz Kragujevca trebalo bi da početkom 2012. godine počne preko Luke Bar.

Izvor: Tanjug

Default images

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar izjavio je da će luka Bar početkom naredne godine dobiti šansu da preko nje budu izvoženi automobili iz Kragujevca, preneo je podgorički radio Antena M.

‘’Posao je od 200.000 do 250.000 vozila godišnje koji će ići preko luke Bar, a najveći deo rezervnih delova za te automobile prolaziće kodje kroz luku Bar,’’ naveo je ministar Lompar.

Direktor luke Slobodan Pajović je rekao da će saradnja sa kompanijom Grimaldi koja je zastupnik za Fijat, značiti 20 odsto više prihoda.

‘’To je na nivou dva do 2,5 miliona evra’’, naveo je direktor Pajović.

Erich Cošuta, direktor Cošuta Grupe je izneo kako ovaj aranžman za sada, ipak, ne znači da će za kupce iz Crne Gore biti nekih povoljnosti za Fijatove automobile.

‘’Ne znam koja će biti tržišna politika Fijata prema Crnoj Gori, mi samo tu zbog logistike’’, kazao je on.

Italijanski ambasador u Podgorici Serdjo Barbanti je, pak, kazao kako izbor luke Bar za ovaj posao nije slučajan.

Barbanti je ukazao da se prilikom ovakvog ovakvog posla ne vodi računa samo “o lokaciji, odnosno geografskoj poziciji, već je to još jedna potvrda odnosa Italije prema Crnoj Gori.’’

U junu će se znati kada će biti potpisan ugovor između Fijata i Luke Bar, navela je Antena M.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: