Đelić: Podržana kandidatura Đilasa za predsednika DS

Izvor: Politika, 29.Sep.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Podržana kandidatura Đilasa za predsednika DS

KRAGUJEVAC –Predstavnici oko 120 gradskih i opštinskih odbora DS dali su danas na stranačkom skupu u Kragujevcu podršku kandidaturi Dragana Đilasa za predsednika stranke, a Bojanu Pajtiću za zamenika predsednika.

Član Predsedništva DS Božidar Đelić rekao je novinarima po završetku skupa da je danas i zvanično počela kampanja za izbor rukovodstva stranke.

„Đilasa podržavaju ne samo gradski odbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Beograda i Vojvodine, već i Šumadije, Zapadne i Istočne Srbije. Đilas je na skupu rekao da će prihvatiti da vodi stranku, ukoliko ima podršku većine”, dodao je Đelić.

On je precizirao da će u narednim danima Đilas obići sve opštinske odbore DS i da će se posle toga odlučiti da li će prihvatiti kandidaturu.

Đelić jer kao i da će posle stranačkih izbora, koji su zakazani za 10. novembar, DS biti potrebna i programska skupština.

„Na skupu je istaknuto da je Boris Tadić potreban Demokratskoj stranci i danas niko nije rekao ružnu reč o njemu, ovo nije bitka protiv nekoga, već bitka za bolju Demokratku stranku i za bolju Srbiju”, naveo je Đelić.

Kampanja za predsednika DS, kako je Đelić ocenio, nije bitka „za stolice i raspodelu fotelja”.

„Kao stranka koja je bila na vlasti moramo da izvučemo lekciju iz poraza i da posle izbora budemo ojačani i da posle završetka 100 dana ove vlade u potpunosti budemo konstruktivna, energična i žustra opozicija koja je potrebna našoj zemlji”, naglasio je Đelić.

On je dodao da obnovljena i osnažena DS mora da bude adresa za sve građane koji imaju muku, ali i da oni koji imaju ideje mogu da joj priđu.

Kako je dodao, jedan od problema iz prošlosti DS je što se poslušnost vrednovala više od energije i znanja i da njen program mora biti promenjen kako bi se odgovorilo na globalne izazove i veliku krizu.

„Moramo reorganizovati stranku i imati istinsku decentalizaciju, a ne samo na papiru”, naglasio je Đelić dodajući da je danas u Kragujevcu „osetio duh Zorana Đinđića u Demokratskoj stranci, koji vrednuje rad i razum, a ne Demokratsku stranku koja okleva” .

Tanjug

objavljeno: 30.09.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: Podržana kandidatura Đilasa

Izvor: Mondo, 29.Sep.2012

Predstavnici oko 120 gradskih i opštinskih odbora DS dali su danas na stranačkom skupu u Kragujevcu podršku kandidaturi Dragana Đilasa za predsednika stranke, a Bojanu Pajtiću za zamenika predsednika...Član Predsedništva DS Božidar Đelić rekao je novinarima po završetku skupa da je danas i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.