Direktor škole dostavlja nastavni materijal učenicima koji nemaju kompjuter

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 15:42

Direktor škole dostavlja nastavni materijal učenicima koji nemaju kompjuter

Već dva meseca traje online nastava a pored lekcija koje učenici prate na televiziji neophodan je i računar kao i pristup internetu. Međutim u seoskim sredinama je to drugačije, internet i kompjutere nemaju pojedine porodice. Zbog toga se Aleksandar Jovanović, direktor Osnovne škole "Prota Stevan Popović’’ u Čumiću kod Kragujevca, odlučio da jednom nedeljno dostavlja nastavni materijal učenicima koji nisu u mogućnosti da prate online nastavu i komuniciraju putem interneta sa nastavnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nastavnici Osnovne škole "Prota Stevan Popović’’ u Čumiću kod Kragujevca šalju nastavni materijal školskom pedagogu koji nakon toga dostavlja direktoru Aleksandru Jovanoviću. Aleksandar potom štampa lekcije i zadatke a zatim odnosi učenicima koji ne mogu da prate online nastavu.

"U suštini šest porodica imamo koje nemaju uslove. Ja ovde u samom Čumiću četiri porodice obilazim. Nije mi puno teško, selo jeste veliko ali u svakom slučaju tu povratnu informaciju moramo da imamo od dece. Roditelji su tek sada uvideli koliki je veliki značaj nastavnika i same škole jer pre svega oni moraju to gradivo da znaju, da se upoznaju sa njim pa tek onda da pomognu detetu", kaže Aleksandar Jovanović, direktor Osnovne škole "Prota Stevan Popović’’.

Da se humanost isplati u nepredviđenim okolnostima pokazalo se i ovaj put pa se direktoru javila kompanija Simens koja je donirala 15 laptopova.

"Jedan broj računara ide za naše učenike koji su socijalno ugroženi i koji nemaju mogućnost da prate online nastavu i imajući u vidu da imamo mali broj učenika osmog razreda ostali deo laptopova ide učenicima osmog razreda da bi se što bolje pripremili za završni ispit", ističe direktor Jovanović.

Aleksandar jednom nedeljno obilazi porodicu Mihailović, učenicima škole dostavlja nastavni materijal a ovaj put obradovao ih je i laptopom.

Anastasija Mihailović,učenica sedmog razreda kaže: "Prvo bi nam bilo mnogo teško jer mi nemamo dobre uslove kao što imaju moji drugari a inače nam solidno ide, ovako za nas koji nemamo dobre uslove ali imamo direktora kojeg niko nema."

Budimir Mihailović,učenik četvrtog razreda isitče: "Učiteljica mi baš nedostaje i voleo bih da se vratim u školu ali kako je nastala ovakva situacija vidim da se nećemo skorije vratiti u školu."

Olivera Mihailović napominje: "Preko televizije jeste malo teško dok na laptopu može i da se zaustavi čas dok deca prepišu šta treba a oni ne mogu to, ono što vide da ne mogu da stignu slikaju telefonom."

Dragan Mihailović kaže: "Teško jeste u ovoj situaciji i mi se snalazimo a da nije direktora mnogo bi lošije deca sva, ne samo moja prošla. On pomaže maksimalno koliko može i više od toga."

Trenutno se radi i na uvođenju interneta kako bi se što više olakšala nastava a učenici žele samo jedno, da se što pre vrate u školske klupe.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.