Brnabić: Pričaćemo o odgovornosti posle epidemije, a dali smo sve od sebe

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2020, 15:34

Brnabić: Pričaćemo o odgovornosti posle epidemije, 'a dali smo sve od sebe'

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas rekla da je zadovoljna radom Vlade i ponosna na Srbiju zbog odgovornosti, solidarnosti i zajedništva tokom epidemije, a da će doći vreme kada će se razgovarati o odgovornosti svih građana i ponašanja tokom epidemije.

"Ne samo Vlade, zato što ovo nije bila borba samo Vlade, ovo je bila borba svih nas za celo naše društvo. Mislim i o odgovornosti medija koji su širili lažne vesti i kako je to uticalo na građane, i o sveukupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << našoj odgovornosti - kada bude došlo vreme za to, a to je kada mi proglasimo kraj epidemije kovida-19", rekla je  Brnabić novinarima tokom posete Kragujevcu.

Odgovarajući na pitanje zašto ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nije smenjen iako je bio veliki broj zaraženih u gerontološkim centrima, Brnabić je rekla da se to dešavalo u svim zemljama sveta, ali "nisam videla da su tamo smenjivani ministri zbog toga".

Ocenila je da u Srbiji ipak nije veliki broj gerontoloških centara u kojima je bilo zaraze, i dodala: "Ali, doći će vreme da pričamo o tome".

Brnabić je rekla da je Vlada tokom epidemije "dala sve od sebe... a da li smo mogli bolje, verujte, mislim da nismo mogli bolje, ali svakako to nije na meni da sudim i presuđujem, pa ćemo videti".

Brnabić posetila gradilište Palate pravde u Kragujevcu

Palata pravde u Kragujevcu biće završena "pre roka" odnosno do septembra 2021. godine, a finansira se isključivo novcem iz republičkog budžeta u iznosu od 2,9 milijardi dinara, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić posle obilaska gradilišta.

Ona je dodala da će biti uloženo još 2,5 miliona evra u opremu i nameštaj.

Brnabić je ocenila da je Palata pravde u Kragujevcu jedan od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u pravosuđu u Srbiji poslednjih godina.

"Drago mi je posebno zbog radnika u pravosuđu koji zaista već duže vreme ne rade u adekvatnim uslovima, drago mi je što ovim i njima kažemo hvala i pokazujemo da brinemo za naše pravosuđe i o našim građanima", rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da će ovakva i ovolika zgrada služiti tome da unapredimo vladavinu prava u Republici Srbiji, efikasnost u pravosuđu, da bude više suđenja, manje zaostalih predmeta, da suđenja idu brže i da i građani i privreda ranije dobiju pravdu.

Palata pravde u Kragujevcu imaće 25.000 kvadratnih metara i tu će biti smeštene sve pravosudne institucije u Kragujevcu koje se sada nalaze na nekoliko lokacija i bez odgovarajućih uslova.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić je danas u obraćanju novinarima rekao da je u Srbiji izgrađeno ili rekonstruisano 200.000 kvadrata objekata u pravosuđu u šta je uloženo ukupno 12 milijardi dinara prethodnih godina.

On je rekao da je zahvaljujući e-pravosuđu  i pravosudnom informacionom sistemu postignuta ušteda za godinu dana od 1,1 milijarde dinara, što znači da je štednjom, uz izbacivanje papira, za godinu dana "zarađena" trećina vrednosti ulaganja u zgradu Palate pravde u Kragujevcu.

Kazao je da to znači da na svake tri godine u Srbiji mogu da se zidaju ovakve zgrade.

Premijerka je u Kragujevcu danas obišla radove na trasi državnog puta kroz Kragujevac koju finansira Vlada Srbije u vrednosti od 50 miliona dinara, kao i radove na rekonstrukciji "Zelene pijace" i njene zgrade koja je podignuta 1929. godine.

Brnabić: Kada se podigne italijanski Fijat, obnoviće se i proizvodnja u Kragujevcu 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da je autoindustrija posle ugostiteljske, sektora saobraćaja i transporta, jedna od industrija najviše pogođenih korona krizom, ali je izrazila nadu da će u Kragujevcu uskoro biti obnovljena proizvodnja "500L" u fabrici Fijat automobili Srbija.

"Mi se nadamo, i u stalnom smo kontaktu sa Fijatom, da će oni uspeti da pokrenu proizvodnju što pre i da će onda to da se vidi i ovde u njihovoj fabrici u Kragujevcu", rekla je Brnabić novinarima.

Izrazila je nadu da će italijanska fabrika Fijat, kao i Italija, da se podigne i da će, kazala je, uskoro ponovo biti proizvodnje u Kragujevcu.

"Ali paralelno sa tim, ono što mi radimo kao Vlada, već od 2014. godine, stvarno se trudimo da ovde dovedemo što veći broj investitora kako ne bi zavisio ceo Kragujevac od jednog investitora. Dakle, zato imamo danas, i ponosna sam, Milanović inženjering, Simens, Janfeng, mnogo drugih investitora koji, nadam se, građanima Kragujevca daju neku sigurnost da mi svi zajedno ne zavisimo od jednog investitora", rekla je Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRNABIĆ U KRAGUJEVCU: Završetak Palate pravde do septembra! Kada se podigne Fijat, obnoviće se i proizvodnja

Izvor: Kurir, 05.Jun.2020

Palata pravde u Kragujevcu biće završena "pre roka" odnosno do septembra ove godine, a finansira se isključivo novcem iz republičkog budžeta u iznosu od 2,9 milijardi dinara, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić posle obilaska gradilišta.

Nastavak na Kurir...

Brnabić obišla radove na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu: Zgrada će izgledati impoznatno i biće ponos svih građana Srbije

Izvor: Blic, 05.Jun.2020

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je danas radove na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu, a reč je o investiciji vrednosti od oko tri milijarde dinara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.