Bez povlastica za oštine koje su u dugovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez povlastica za oštine koje su u dugovima

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da nijedna lokalna samouprava, pa ni ona u Kragujevcu, neće biti u povlašćenom položaju prilikom rešavanja problema prezaduženosti.

"Većina lokalnih samouprava radi u skladu sa zakonom, ali imamo kao recidiv prošlih vremena prezaduženost koja se mora sistemski rešiti odlukom Vlade Srbije. Taj pristup obuhvatiće sve jedinice lokalne samouprave, a ne samo rešavanje duga Kragujevca", rekao je Ružić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sastanku sa načelnicima okruga u Užicu.

Kako je naveo, vlada nikad neće dozvoliti da zbog dugova lokalnih samouprava dovede u pitanje funkcionisanje osnovnih društvenih funkcija.

"Ne može se doći u situaciju da zbog dugova Srbijagasu i Elektroprivredi Srbije ne rade škole, ambulante, bolnice ili obdaništa", rekao je Ružić i naglasio da bankrot lokalnih samouprava nije moguć po našoj zakonskoj regulativi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.