„Apolonci“ otkinuli bod crno-belima, a mogli i sva tri

Izvor: KGsport.info, 17.Okt.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Apolonci“ otkinuli bod crno-belima, a mogli i sva tri

Fudbaleri Apolona 4 bili su nadomak velikog iznenađenja i trijumfa u susretu sa beogradskim Partizanom, liderom Kadetske lige Srbije. Učenici Slavoljuba Kizića imali su minimalnu prednost sve do 87. minuta, kada su crno-beli pogotkom Jovića uspeli da izjednače i izbegnu poraz na Bubnju – 1:1 (1:0).
Odličnu igru pružili su „apolonci“ u susretu sa vodećim timom Kadetske lige Srbije i malo je falilo da crno-belima nanesu prvi poraz u sezoni. Ipak, i bod na današnjem susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je izuzetno vredan za Kragujevčane, koji su pokazali da i ove godine imaju izuzetno talentovanu generaciju kadeta, kadru da se nadigrava sa najboljim timovima u ligi.
Zajednička fotografija igrača Apolona 4 i Partizana pred početak susreta na Bubnju
Od prvog minuta bio je jasan plan Kragujevčana. Igrači Apolona 4 prepustili su terensku incijativu svom protivniku i vrebali svoje šanse iz kontranapada.
Crno-beli su dakle držali duže loptu u svom posedu, ali su teško dolazili do prilika za gol, prevashodno usled odlične igre defanzivne linije Apolona, predvođene danas izvanrednim golmanom Samčovićem. Ono što je bilo primetno, to je ogromna motivacija kod izabranika trenera Kizića, kao i odlučnost i požrtvovanost u svakom duelu sa protivničkim igračima.
Prvu priliku za gol imali su gosti u 9. minutu, kada je Rašković nakon kornera pokušao da iznenadi Samčovića, ali je golman Apolona 4 bio na visini zadatka. Isti igrač našao se u prilici u 20. minutu, međutim Samčović je još jednom reagovao poput pantera i sprečio da lopta završi u njegovoj mreži.
Domaći su prvi put zapretili u 27. minutu. Strahinja Krstić je uputio udarac sa nekih 17-18 metara, lopta je na putu ka golu zakačila nekog od igrača Partizana i završila iznad prečke. Brzonogi Krstić nastavio je da stvara probleme odbrani crno-belih, pa je tako u 31. minutu prohujao po levoj strani, zatim ušao u sredinu, ali je izblokiran u momentu kada je hteo da uputi loptu prema golu rivala.
A onda šok za lidera u 43. minutu. Sevnula je kontra Apolona po levoj strani preko Obradovića, koji je zastao, lepo uočio Luku Nikolića na suprotnoj stani i doturio mu loptu. Nikolić je video da je golman Partizana Slavković loše postavljen, što je iskoristio da efektnim lob udarcem dovede svoj tim u vođstvo – 1:0.
Luka Nikolić je prelepim pogotkom doveo Apolon 4 u vođstvo
Slavili su igrači i navijači Apolona vodeći pogodak uz dosta emocija, dok su na drugoj strani crno-beli bili u čudu. Trener Ješić je u poluvremenu rešio da napravi dve izmene u ofanzivnom delu tima, pa je na teren poslao Lazara Stakića i Nemanju Jovića, što se pokazalo kao pravi potez.
Naravno, Beograđani su u nastavku još više stisli obruč pred golom kragujevačkog tima. U 54. minutu šutirao je Marić, lopta se odbila do Stakića, ali je Samčović pravovremeno izašao i „ušao u šut“ napadaču Partizana. Tri minuta kasnije Jović se našao u idealnoj poziciji pred golom Apolona, međutim još jednom je Samčović čudesnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.
Jednu od retkih prilika u drugom poluvremenu ekipa Apolona 4 imala je u 78. minutu. Opet je Krstić umakao po levoj strani, zatim centrirao na drugu stativu ka Obradoviću, ali je golman i kapiten Partizana Slavković sprečio da lopta dođe do napadača kragujevačkog tima.
Minut kasnije Stevanović je uputio opasan udarac sa nekih 14 metara, međutim opet je Samčović izvanredno reagovao u maniru futsal golmana. Pokušao je potom Stevanović i iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla van okvira gola.
U 87. minutu prvi put je popustila koncentracija defanzivcima Apolona 4, što je iskoristio lukavi Jović i dubinsku loptu Stevanovića pretvorio u pogodak za konačnih 1:1.
Crno-beli došli sa epitetom favorita, na kraju morali da se spašavaju poraza
Trener crno-belih kadeta Vladimir Ješić imao je dosta zamerki na račun arbitara po završetku susreta.
– Aktivno se igralo deset minuta, a fudbalska utakmica traje devedeset minuta, tako da nismo imali mnogo toga da vidimo kada je u pitanju fudbalska igra. Sve dok neki drugi ljudi budu glavni akteri na terenu, a ne igrači, našem fudbalu nema spasa. Čestitam igračima Apolona koji su dali sve od sebe da ostvare dobar rezultat. – kratko je poručio vidno uznemireni Ješić.
Na drugoj strani, trener Apolona Slavoljub Kizić bio je zadovoljan konačnim ishodom, uprkos tome što je njegov tim ispustio pobedu u završnim trenucima meča.
– Teška i neizvesna utakmica protiv lidera i najbolje ekipe u Kadetskoj ligi Srbije. Moji igrači su dali svoj maksimum, odigrali su čvrsto i motivisano, baš onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Upisali smo bod koji nam mnogo znači i pruža podstrek igračima za nastavak sezone. – ponosno ističe trener Apolonovih kadeta.
Trener Apolona 4 Slavoljub Kizić zadovoljan izdanjem svoje ekipe u susretu sa crno-belima
Iako je nezahvalno isticati pojedince, ne može se oteti utisku da je centralna figura današnjeg susreta na Bubnju bio golman Apolona Željko Samčović, koji je branio fantastično i u velikoj meri doprineo osvajanju boda protiv crno-belih.
– Samčović je još jednom da pokazao da je uz Slavkovića iz Partizana jedan od najboljih golmana u ligi. Zbog povrede je propustio prethodne dve utakmice, ali je danas stisnuo zube i izdržao do kraja. Ja mu ovom prilikom čestitam na odličnoj partiji, kao i celoj mojoj ekipi, koja je pokazala karakter na današnjem susretu. – dodaje Kizić.
Konkurencija u ligi ove sezone je izuzetno jaka, bilo da je u pitanju borba za vrh tabele ili opstanak, pa je „apoloncima“ svaki osvojeni bod od ogromnog značaja.
– Mi smo na startu ove sezone imali jako težak raspored. Gostovali smo ekipama iz gornjeg dela tabele, poput Čukaričkog i Teleoptika. Kako je prvenstvo odmicalo, mi smo hvatali željeni ritam i osvajali bodove. Međutim, na nekim utakmicama falilo nam je i sportske sreće. Tamo gde smo mogli da uzmemo sva tri boda, kao na primer u utakmici sa Zemunom, mi na kraju nismo uzeli niti jedan. Nadamo se da ćemo uz ovakvu igru kao protiv Partizana danas uspeti da uđemo u „mirnu luku“ i osiguramo opstanak u ligi. – priželjkuje Kizić.

APOLON 4 – PARTIZAN  1:1 (1:0)
KRAGUJEVAC
Igralište: Bubanj
Gledalaca: 150
Sudija: Mladen Jakovljević (Ljig)
Pomoćnici: Milorad Jovanović (Ljig), Marko Jevremović (Kragujevac)
Strelci: Nikolić u 43. minutu za Apolon, a Jović u 87. minutu za Partizan
Žuti kartoni: Samčović, Vrtikapa, Radosavljević (Apolon 4), Mirić (Partizan)
APOLON 4: Samčović, Stijović, Milošević, Vrtikapa, Stević, Lakićević, Nikolić (od 88. Jakovljević), Radosavljević (od 90. Savić), Obradović (od 92. Kirov), Krstić (od 86. Jovanović), Davidović (od 73. Ilić).
PARTIZAN: Slavković, Mirić, Čubra, Blažić, Smiljković, Đorđević, Stevanović, Lukić (od 46. Stakić), Rašković, Čolić, Pejčić (od 46. Jović).
Sa jedanaest osvojenih bodova izabranici trenera Kizića zauzimaju dvanaestu poziciju na tabeli Kadetske lige Srbije.
Već u nedelju fudbalere Apolona 4 očekuje gostovanje poslednjeplasiranom Radničkom u Zrenjaninu, gde će pokušati da dođu do sva tri boda, čime bi dodatno popravili svoj položaj na tabeli.
KADETI APOLONA DOSTOJNI REPREZENTI KRAGUJEVAČKOG FUDBALA
U Apolonu 4 izuzetno su ponosni na to što imaju priliku da predstavljaju grad Kragujevac u jednom tako visokom stepenu takmičenja kao što je Kadetska liga Srbije. To je prilika kako za afirmaciju igrača i kluba, tako i samog grada Kragujevca.
– U ovom sastavu Apolona je nekoliko igrača koji su prethodno nosili dres Šumadije, kao i drugih kragujevačkih klubova poput Arsenala, Olimpa, Sušice… Na taj način je formirana selekcija koja je trenutno najbolja u Kragujevcu kada je u pitanju 2002. godište. Ovi momci su pokazali da im je mesto u ovom stepenu takmičenja, gde dostojno reprezentuju ne samo ovaj klub, već i sam grad Kragujevac. –  kaže trener Apolonovih kadeta Slavoljub Kizić.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.