Abramovič (ne)će srpske banke

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abramovič (ne)će srpske banke

GLASINE da naftni magnat i milijarder Roman Abramovič kupuje dve male banke u Srbiji i Republici Srpskoj, demanatovali su bankari iz Bijeljine. U Pavlović banci tvrde da nema ni reči o prodaji. u Srbiji se Abramovič navodno vezuje za kragujevačku Novu kreditnu banku Maribor, koja se zaista nudi kupcima, ali sve dok se ne postigne dogovor, svi podaci su - tajna. Reč je o malim bankama, ali se spekuliše da bi kupovinom Nove kreditne banke Maribor, Abramovič mogao da dođe do licence za rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u bankarskom sektoru, kako bi kasnije mogao da preuzme veću banku. Nova kreditna banka Maribor u Srbiji zauzima tek 0,5 odsto učešća na tržištu sa 24 ekspoziture i 360 zaposlenih, i pre svega je regionalna finansijska institucija. Kupovinom više manjih banaka u regionu, Abramovič bi takođe mogao da stvori mrežu ekspozitura putem kojih bi širio svoj biznis. Vest o zainteresovanosti Abramoviča za Pavlović banku nam nije mogla potvrditi izvršna direktorka banke Jelena Mihajlović ističući da do nje nije došla takva informacija. - Do sada nismo raspravljali o prodaji banke, nemam takvu informaciju. Verovatno je reč o dezinformaciji - rekla nam je Mihajlovićeva. Vlasnici ove banke su Mira i Slobodan Pavlović, srpski bračni par koji već 45 godina živi i radi u Čikagu, koji su Pavlović banku osnovali pre dvadeset godina, istovremeno sa gradnjom mosta na Drini i polaganjem kamena temeljca za grad Slobomir na Drini.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Abramovič preko male banke do licence?

Izvor: B92, 14.Jun.2015, 13:38

Glasine da naftni magnat i milijarder Roman Abramovič kupuje dve male banke u Srbiji i Republici Srpskoj, demanatovali su bankari iz Bijeljine...U Pavlović banci tvrde da nema ni reči o prodaji. U Srbiji se Abramovič navodno vezuje za kragujevačku Novu kreditnu banku Maribor, koja se zaista nudi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.