Ðurić: Imamo bratsku i prijateljsku podršku Rusije

Izvor: BKTV News, 11.Apr.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Imamo bratsku i prijateljsku podršku Rusije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom, kojeg je upoznao sa sa situacijom na Kosovu i Metohiji i nastojanjima da se u dijalogu sa Prištinom dođe do kompromisa.

Ðurić je posle sastanka izjavio da je dobio bratsku i prijateljsku podršku Srbiji za samostalno vođenje unutrašnje i spoljne politike, po pitanju Kosova i Metohije i po svim ostalim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << važnim za našu zemlju.

U Moskvi se, kako je istako, visoko ceni odnos koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Ovde se ceni i poštovanje Srbije za pozicije Rusije u međunarodnoj zajednici, kao što smo i mi zahvalni za podršku po pitanju KiM, i veoma je važno da možemo da otvoreno i prijateljski razgovaramo o pitanjima koja su za nas od suštinsog značaja”, rekao je Ðurić, koji je predstavnicima ruskog ministarstva spoljnih poslova preneo zahvalnost Srbije, njenih građana, a posebno Srba sa KiM, za istrajnu i principijelnu podršku međunarodnom pravu i pozicijama Srbije.

Ðurić će, kako je najavljeno, sutra u Moskvi imati susret sa Petrom Tolstojem, zamenikom predsednika Državne dume Ruske Federacije zaduženim za međunarodnu saradnju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Moskva

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Đurić: Srbija ima bratsku i prijateljsku podršku Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom, kojeg je upoznao sa sa situacijom na Kosovu i Metohiji i nastojanjima da se na miran način, u dijalogu sa Prištinom, dođe do kompromisa...Đurić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.