Izvor: KMnovine.com, 18.Okt.2019, 09:01

Zoran Vlašković: Nikolas Ebot kolonijalni fašista i ubica demokratije

Zoran Vlašković: Nikolas Ebot kolonijalni fašista i ubica demokratije

Kad se britanski tzv. "ambasador" u Prištini, Nikolas Ebot, bavi demokratijom.


   
Fotografija sa sastanka (vizuelno intervenisano radi ilustrativnosti)    
Piše: Zoran VlaškovićBritanski nazovi ambasador u Prištini i tzv. nezavisnom Kosovu, sastao se 14. oktobra sa budućim, navodno "premijerom Kosova", Aljbinom Kurtijem, u kabinetu pod zastavom države Albanije. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << To je ipak, najveći znak da Kurti, kao pobednik tzv. vanrednih parlamenatnih izbora ispred Samoopredeljenja, održanih 6. oktobra, ne priznaje Kosovo kao državu.

No, to i nije toliko čudno kad Kosovo zaista nije država, niti približno ispunjava jedan jedini uslov za državu.

Mnogo je čudnije to što je britanski ambasador Nikolas Ebot, na teritoriji koja je pod protektoratom OUN i R - 1244, zaseo pod zastavom Albanije pored Kurtija, sigurno danas najvećeg političkog primitivca Evrope, one Evrope koja je tekovina ljudskih prava.

Nikolas Ebot je u Prištini da propagira kolonijalizam, antidemokratiju i anticivilizaciju.

Kad se zna da je Nikolas Ebot iz kolonijalne države Engleske koja je do sada u svetu ubila na desetine miliona ljudi, od Indijaca pa do mnogih nevinih naroda država na afričkom kontinentu, onda i nije čudno što je u Prištini, jer je ovde da iscedi krv stanovnika koji ovde žive i da kolonijalnom okupacijom nanese zlo Srbiji i srpskom narodu.


   
Britanski koncentracioni logor u Keniji    

Nikolas Ebot je pristigao u Prištinu na osnovu fašizma jer je Velika Britanija uspostavila ambasadu u Prištini kršeći Helsinški sporazum od 1. avgusta 1975. godine, prekršila je i zgazila sva načela OEBS – a koja se zasnivaju na deset tačaka Helsinškog sporazuma, prekršila je i zgazila Bečku konvenciju o diplomatiji iz 1961. godine, prekršila je i zgazila Badinterovu komisiju koja je odlučila da raspad Jugoslavije bude ostvaren u AVNOJ – evskim granicama, prekršila je i zgazila Povelju OUN, dokument najviše pravne organizacije u svetu a prekršila je i zgazila R – 1244 po kojoj je Kosovo i Metohija pod suverenitetom Srbije.

Ovakvo pravno i fizičko nasilje svetskih kolonijalnih ubica Britanskog kraljevstva definiše se kao čist fašizam.   
Vojvoda od Vindzdora i vojvotkinja od Velsa sa Hitlerom 1930-tih    

Na svim svetskim univerzitetima i uopšte, celokupna svetska akademska zajednica uči da je: “Nasilje bilo da je pravno ili fizičko, institucionalizovano oruđe u vođenju spoljne i unutrašnje politike kod fašizma”.

Znači Britanija je na osnovu fašizma uspostavila kolonijalno-fašističkog ambasadora u Prištini kome je bitno da sedi u kabinetu pod zastavom Albanije, iste one zastave koja je u Hitlerovoj okupaciji imala one crne orlove.

Britanski, kao i svi drugi tzv. ambasadori u Prištini su okupacijom došli na KiM, bez ijednog jedinog valjanog međunarodnog dokumenta.

Okupacija, fašizam i kolonijalizam još nikad i nigde u svetu, a tako će biti zauvek, neće se moći legalizovati. Pa i okupacija Kosova i Metohije ne može se legalizovati.

Svuda u svetu okupatorima je od vajkada potlačeni narod dodeljivao mesto uza zid ili proterivanje.Autor: Zoran Vlašković


Dugogodišnji je novinar lista "Jedinstvo" koji se do 1999. godine štampao u Prištini. Višestruki je dobitnik nagrade matičnog lista za najboljeg novinara godine. Autor je tri knjige o Kosovu i Metohiji.

Prvi je obišao karaulu Košare posle okupacije KiM od strane NATO-a, prvi fotografisao nemačke vojnike okupatorskih snaga na bunkerima iz Drugog svetskog rata koje su takođe Nemci sagradili na severu KiM. Danas je saradnik mnogih glasila u Srbiji ali i širom sveta gde se izdaju listovi na srpskom jeziku.

Rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici.
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...


Pročitaj ovu vest iz drugih izvora

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.