Вести:

петак, 18. октобар 2019.

Зоран Влашковић: Николас Ебот колонијални фашиста и убица демократије

петак, 18. октобар 2019. | КМ новине 0

Кад се британски тзв. "амбасадор" у Приштини, Николас Ебот, бави демократијом.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Priština #Ambasador #Zoran #Vlašković #Fašizam #Kabinet #Zastava #Albanija #Kurti #Murti
Фотографија са састанка (визуелно интервенисано ради илустративности)

Пише: Зоран Влашковић



Британски назови амбасадор у Приштини и тзв. независном Косову, састао се 14. октобра са будућим, наводно "премијером Косова", Аљбином Куртијем, у кабинету под заставом државе Албаније. То је ипак, највећи знак да Курти, као победник тзв. ванредних парламенатних избора испред Самоопредељења, одржаних 6. октобра, не признаје Косово као државу.

Но, то и није толико чудно кад Косово заиста није држава, нити приближно испуњава један једини услов за државу.


Много је чудније то што је британски амбасадор Николас Ебот, на територији која је под протекторатом ОУН и Р - 1244, засео под заставом Албаније поред Куртија, сигурно данас највећег политичког примитивца Европе, оне Европе која је тековина људских права.

Николас Ебот је у Приштини да пропагира колонијализам, антидемократију и антицивилизацију.

Кад се зна да је Николас Ебот из колонијалне државе Енглеске која је до сада у свету убила на десетине милиона људи, од Индијаца па до многих невиних народа држава на афричком континенту, онда и није чудно што је у Приштини, јер је овде да исцеди крв становника који овде живе и да колонијалном окупацијом нанесе зло Србији и српском народу.

Британски концентрациони логор у Кенији

Николас Ебот је пристигао у Приштину на основу фашизма јер је Велика Британија успоставила амбасаду у Приштини кршећи Хелсиншки споразум од 1. августа 1975. године, прекршила је и згазила сва начела ОЕБС – а која се заснивају на десет тачака Хелсиншког споразума, прекршила је и згазила Бечку конвенцију о дипломатији из 1961. године, прекршила је и згазила Бадинтерову комисију која је одлучила да распад Југославије буде остварен у АВНОЈ – евским границама, прекршила је и згазила Повељу ОУН, документ највише правне организације у свету а прекршила је и згазила Р – 1244 по којој је Косово и Метохија под суверенитетом Србије.

Овакво правно и физичко насиље светских колонијалних убица Британског краљевства дефинише се као чист фашизам.


Војвода од Виндздора и војвоткиња од Велса са Хитлером 1930-тих

На свим светским универзитетима и уопште, целокупна светска акaдемска заједница учи да је: “Насиље било да је правно или физичко, институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма”.

Значи Британија је на основу фашизма успоставила колонијално-фашистичког амбасадора у Приштини коме је битно да седи у кабинету под заставом Албаније, исте оне заставе која је у Хитлеровој окупацији имала оне црне орлове.

Британски, као и сви други тзв. амбасадори у Приштини су окупацијом дошли на КиМ, без иједног јединог ваљаног међународног документа.


Окупација, фашизам и колонијализам још никад и нигде у свету, а тако ће бити заувек, неће се моћи легализовати. Па и окупација Косова и Метохије не може се легализовати.

Свуда у свету окупаторима је од вајкада потлачени народ додељивао место уза зид или протеривање.





author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине