Žene podržavaju Briselski dijalog

Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene podržavaju Briselski dijalog

Kosovska Mitrovica, Beograd - Regionalni dijalog podrške Briselskom sporazumu na kome učestvuju predstavnice srpskog i kosovskog parlamenta, predstavnice nevladinih organizacija sa Kosova i iz Srbije, kao i članice međunarodnih i regionalnih organizacija biće održan danas u Kosovskoj Mitrovici.

Više od 130 učesnica iz Srbije, Kosova i regiona učestvovaće u dijalogu srpskih i kosovskih poslanica sa ženama i predstavnicama zajednica četiri severne opštine Kosova. Iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je u Kosovsku Mitrovicu doputovalo jedanaest poslanica Skupštine Srbije i oko dvadeset političarki i predstavnica nevladinih organizacija. Iz Skupštine Kosova učešće je potvrdilo oko deset kosovskih poslanica i više od trideset političarki iz četiri opštine sa severa Kosova. Uz njih, dijalogu će prisustvovati ambasador Norveške na Kosovu Jan Braathu i otpravnica misije Ambasade Finske na Kosovu Anne Meskanen. Reč je o prvom zvaničnom susretu poslanica Srbije i Kosova.

U srpskoj delegaciji nalaze se i Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika, Gordana Čomić i Aida Ćorović, poslanice Demokratske stranke u Skupštini Srbije, Dijana Vukomanović, potpredsednica Socijalističke partije Srbije, Sonja Liht, direktorka Fonda za političku izuzetnost, Dubravka Filipovski, poslanica Nove Srbije u republičkom parlamentu...

Poslanica Narodne skupštine Srbije Gordana Čomić govoriće zajedno sa Editom Tahiri, ministarkom za dijalog u Vladi Kosova, na panelu posvećenom implementaciji Briselskog sporazuma. U razgovoru učestvuju i Ksenija Božović, predstavnica Skupštine opštine Severna Mitrovica, i Tatjana Lazarević, iz Centra za razvoj zajednice. O ključnim problemima i izazovima žena u četiri severne opštine Kosova razgovaraće se na drugom panelu koji se održava istog dana. Dijalog organizuju kancelarija UN Women i Regionalni ženski lobi koji je deo projekta "Unapređenje rukovodstva žena u promovisanju implementacije sporazuma između Prištine i Beograda iz 2013. godine - pomirenje, pravda, mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu", a koji finansiraju Vlada Švedske kroz svoje Ministarstvo spoljnih poslova i kancelarija UN Women iz Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.