Zeman: Srbija još na Kosovu polju na svojoj koži doživela neprekidni rat Evrope i muslimana

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2017, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman: Srbija još na Kosovu polju na svojoj koži doživela neprekidni rat Evrope i muslimana

Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio je da se u Evropi kroz istoriju vodio neprekidni rat sa muslimanima, dodajući da je upravo to Srbija doživela na "sopstvenoj koži", između ostalog na Kosovu polju.

U intervjuu za Novosti, Zeman je na pitanje da li misli da prete novi izbeglički talasi sa Bliskog istoka, rekao da većina migranata danas dolazi iz Afike, a ne samo s Bliskog istoka, i dodao da se govori o tome da je "u Africi za migraciju u Evropu već pripremljeno nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << miliona ljudi".

"Zbog toga što je reč najvećim delom o muslimanima čija je kultura nespojiva sa evropskom, ne verujem da je moguća njihova asimilacija", ocenio je češki predsednik.

Upitan kako bi reagovao da je Češka "izložena ucenama" kao u slučaju Srbije sa Kosovom ili Republikom Srpskom, Zeman je rekao da se svakom ucenjivanju treba suprotstaviti odmah na početku, jer će u suprotnom "ucenjivači" imati sve veće zahteve.

Govoreći o odnosu prema Rusiji, pojasnio je da je Rusija značajan trgovinski partner Češke i da je njegov interes da podrži ekonomsku diplomatiju.

Zeman je rekao da Češka i Srbija imaju dobre odnose s Kinom, i da se po tome razlikuju od nekih drugih zemalja, članica Evropske unije, koje pokušavaju da Kini uvedu embargo.

"...A, ne hvataju da je Kina danas najveća svetska ekonomija i da će svaki embargo na kraju a se okrene protiv njih samih", dodao je češki predsednik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.