Izvor: Beta, 22.Jul.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena istraga trgovine ljudskim organima

BEOGRAD, 22. jula 2014. (Beta) - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je u utorak da je istraga trgovine ljudskim organima tokom rata na Kosovu 1999. godine završena i istakao da je srpsko Tužilaštvo sakupilo dovoljno dokaza da je bilo ratnih zločina.

"Koliko ja vidim iz medija, došlo se do kraja sa istragom i sada je vreme da se odluči da li će se podići optužnica ili će se odustati od istrage", rekao je Vukčević novinarima u Tužilaštvu.

Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sastanka s glavnim tužiocem specijalnog tima za istragu navoda o trgovini ljudskim organima na Kosovu Klintom Vilijamsonom Vukčević je kazao da je srpsko tužilaštvo dostavilo sav materijal koji je posedovalo, na osnovu kojeg je saslušano oko 400 svedoka.

Naveo je da je Tužilaštvo došlo do saznanja da je bilo zločina, odnosno da su žrtve trgovine organima 300 osoba nealbanske nacionalnosti, koje se vode kao nestale.

"Utvrdili smo postojanje krivičnih dela ratnih zločina, ali nismo došli do izvršilaca jer nam je bilo onemogućen dalji rad na terenu", rekao je Vukčević i dodao da je srpsko tužilaštvo imalo podatke o mestu u Albaniji gde su sahranjena tela žrtava.

Vukčević je rekao da ne očekuje nove zahteve Vilijamsona i ocenio da je on uradio veliki posao.

"Želim da odam priznanje timu Klinta Viljamsona jer je za ove tri godine dao sve od sebe kako bi istražio ovaj slučaj", kazao je Vukčević.

On nije hteo da komentariše tvrdnju prištinslih medija da je istraga pokazala da nema dokaza za trgovinu organima.

Kako je istakao Vukčević, na sastanku u Beču je dogovoreno da se neće davati nikakve informacije dok se istraga ne završi, i rekao da će "uskoro izveštaj Vilijamsona biti dostupan javnosti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grčka i ove godine najtraženija destinacija

Izvor: Beta, 22.Jul.2014

BEOGRAD, 22. jula 2014. (Beta) - Većina turista iz Srbije i ove godine će letovati u Grčkoj, a po podacima turističkih agencija, prodaja letnjih aranžmana je na prošlogodišnjem nivou, izjavio je u utorak direktor Nacionalne asocijacije turstičkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić..."Grčka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.