Zastave Albanije i UČK postavljene u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2021, 22:07

Zastave Albanije i UČK postavljene u severnom delu Kosovske Mitrovice

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

U saopštenju se ističe da je reč o "smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK".

Kancelarija za KiM smatra da, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i "vodi sve do vlasti u Prištini".

U saopštenju se ocenjuje da je "očigledna namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen".

Navodi se i da "to što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama".

"Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara", poručuju iz Kancelarije za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.