Zamenik pomoćnika prosipa pamet! Palmer isijava mržnju prema Srbima: Posle Kosova, nasrnuo na RS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik pomoćnika prosipa pamet! Palmer isijava mržnju prema Srbima: Posle Kosova, nasrnuo na RS!

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer, izjavio je danas u Banjaluci da se razgovori o statusu Kosova i Metohije ne mogu vezati za dešavanja u BiH, prenosi Fena.

- Osim što bi normalizacija odnosa između Beograda i Prištine značajno poboljšala odnose i bezbednost na celom prostoru zapadnog Balkana, otvorila bi "evropski put" i za Srbiju i za (tzv.) Kosovo - rekao je Palmer i dodao da je to jako dobro za BiH.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << funkcioner je, u razgovoru za novinsku agencije BiH, izrazio nadu da će stranački lideri uspeti da dođu do sporazuma koji će omogućiti da se formira nova vlast na nivou BiH, kako bi se zemlja kretala ka EU, odnosno ka evroatlanskoj budućnosti.

Palmer je rekao da SAD podržavaju Dejtonski sporazum i dodao da će morati da dođe do reformi u zemlji da bi BiH, kako je kazao, bila funkcionalnija i ispunila standarde za članstvo u EU.

Američki "diplomata" potvrdio je da ostaju na snazi američke sancije Miloradu Dodiku i Nikoli Špiriću, navodeći da SAD nisu videle nikakve promene u njihovom ponašanju, što bi ih, kako je rekao, kvalifikovalo da budu uklonjeni s američke "crne liste".

- Oni znaju šta treba da urade. I nama bi bilo drago kada bi oni to radili - naveo je Palmer.

Palmer je naglasio da njegova zemlja zagovara najbliži mogući partnerski odnos između NATO i BiH i da veruje da Rusija želi da blokira evropski i evroatlanski put BiH.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.