Zakoni o tzv. Vojsci Kosova brzo, Simić - uputićemo žalbu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakoni o tzv. Vojsci Kosova brzo, Simić - uputićemo žalbu

Procedura usvajanja zakona o transformaciji KBS u takozvanu Vojsku Kosova predviđa da predlozi tri zakona, koje je u načelu usvojila kosovska skupština, u sledećem koraku prođu skupštinske odbore, idu zatim na usvajanje u "drugom čitanju", što bi, po nekim najavama, moglo da se desi 28. novembra na nacionalni dan Albanaca, a potredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da će ta lista zatim uputiti žalbu tamošnjem Ustavnom sudu.

Formalna procedura je da se ti usvojeni nacrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šalju na odbore kosovske skupštine, koji daju svoja mišljenja, zatim su mogući i amandmani, a onda će ići na konačno usvajanje.

Prema nekim najavama, to bi moglo da se desi 28. novembra, na nacionalni dan Albanaca ili Dan zastave OVK.

"Mi ćemo kao Srpska lista podneti žalbu Ustavnom sudu, ali po ranijem iskustvu to neće ništa promeniti", kaže za Tanjug Igor Simić.

On je podsetio na praksu da kosovske institucije imaju uslovni refleks da kada bilo kakav zahtev ili žalba stignu od Srpske liste ili Srba to odbijaju bez obzira na pravno utemeljenje i razlog zašto se traži preispitivanje.

Dodao je i da se mora sačekati da se završi sva ta procedura, pa će onda moći da upute žalbu.

"Ono što se videlo na skupštini i jedinstvo koje imaju oko te teme govori da će brzo da sprovedu proceduru i usvoje zakon" rekao je Simić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojska Kosova i formalno od 28. novembra, NACIONALNOG DANA ALBANACA?

Izvor: Blic, 19.Okt.2018

Procedura usvajanja zakona o transformaciji KBS u takozvanu vojsku Kosova predviđa da predlozi tri zakona, koje je u načelu usvojila kosovska skupština, u sledećem koraku prođu skuppšštinske odbore, idu zatim na usvajanje u "drugom čitanju" što bi, po nekim najavama, moglo da se desi 28. novembra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.